Így neveld a grill szakácsodat

A grillezés művészetnek egyik legfontosabb eleme az ember, aki műveli. Nélküle csak olyan káosz lenne, mint a Geszti-dalban:  nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát,
a befőtt pedig eltegye a nagymamát!  
A művészi szintig viszont el kell jutni.


A művészképzőt kezdjük az alapokkal.

  • válasszunk egy  potenciálisan jó szakácsot
    • nem  feltétlen őrá gondoltunk, neki még fejlődnie kell :)

Kezdetnek nem lenne rossz,  de két alapvető dolog hiányzik róla:

Ofyr grill kötény

Igen-igen, a bőrkötény, ami órákon át védi a hőtől, a sülő ételből kifröcsögő zsiradéktól, kipattanó parázstól.

grillkesztyű             

Bizony, a hőálló kesztyű is szükséges. A sült mellső csülök enélkül sem így készülne.

Használja a legjobb eszközöket. 

OFYR eszközök

Tartson mindent kéznél és sokféle alapanyagot használjon. Ő nem beszél zöldségeket, hanem használja azokat.

Az sem baj, ha jó hangulatot teremt :)

Ki a legjobb szakács? Aki a romokat is eltakarítja maga után :) Tuti, hogy az OFYR-t olyanok tervezték, akik minden háziasszony/úr álmát beteljesítik: ezt nem kell hosszasan tisztítani, mosogatni. Elég egy spatula, amivel a lehűlt  grillezőről a ráégett ételmaradékokat eltávolítjuk, utána étolajos ronggyal áttöröljük  a platnit  - ezzel kész is!

A keletkezett fahamut felhasználhatjuk a kertben is. Megvédi a csigák, hernyók ellen többek közt a rózsákat, íriszeket, dísz- (és nem dísz) káposztákat is. 

Mutass még egy olyan grillezőt, ha tudsz, ami ennyire környezetbarát és szép is!

 

Előző Cikk

Piknik a szobában