Otthon – a teraszon

Sokan érzik úgy – teljes joggal –, hogy a terasz a lakásuknak az a része, melytől a terek kiteljesednek, ettől válik kerek egésszé, otthonná a ház. Így aztán érthető, hogy a berendezése, csinosítása különleges figyelmet kap, hiszen akinek van egy csodás terasza, az lehet, hogy csak az éjszakát tölti a négy fal között. Manapság nincs, vagy alig akad olyan beltéri funkció, melyet ne lehetne az outdoor helyiségbe telepíteni. Ezt a gondolatot helyezte a SpaTrend a Teraszpályázat fókuszába és így született meg számos terv a teraszok különleges és ötletes berendezésére.


- A nagy méretű terasz tervezésekor a „terasz a kertben” koncepció köré építettem a megvalósításra is alkalmas ötletemet – avat be pályaművébe Prágai Eszter. A lounge, melynek magyar megfelelője a társalgó, Eszter tervein a kertben kapott helyet. A lounge stílusú berendezés annyit tesz, hogy az ilyen jellegű tér minden kényelemmel felszerelt, itt tartózkodni öröm, tehát az ide legjobban passzoló bútorok és kiegészítők ennek tökéletes megtestesítői.

A kerti társalgó egy különleges építményben található, melynek lendületesen ívelő formái adják a keretet a berendezéshez. A bútorzatra és a spa elemekre a harmónia, az ívelt formák és a minimális dekoráció a jellemző.

A tervező választása a SpaTrend kínálatából a Cosy bútorcsaládra esett, ez sarok szerűen elhelyezve nagyobb társaság fogadására is alkalmas. Innen egy lépésre található az egyedi megjelenésű OFYR Island grill, mely a finom falatok elkészítésén túl a hűvösebb időszakban is alkalmassá teszi a társalgót a hosszabb tartózkodásra.

Az L-alakú kerti építmény merőleges szára az otthoni spa színtere. A tökéletes lazulásról vagy éppen felfrissülésről a Caldera Spas Vacanza PALATINO masszázsmedence gondoskodik. Szemben vele a Luxor napozóágyban nem csak a napimádók helyezhetik kényelembe magukat, az esti chillezéshez, délutáni sziesztához ez lesz a legjobb választás.

A társasházi terasz tervein egy kicsi, de különleges látvánnyal rendelkező, kültéri helyiség jelenik meg. – A manapság oly népszerű klasszikus, indusztriális stílusú terasz természetes folytatása a loft jellegű belső tereknek – mutatja Eszter. A méretek miatt alaposan át kellett gondolni, hogy miképpen kaphat helyet itt a spa, az étkező és a közösségi, társalgó rész, de az egyszerű, elegáns berendezési elemek, valamint a SpaTrend kisebb terekbe is jól elhelyezhető termékei tökéletesen illenek ide.

A tér közepére helyezett, elegáns Reno ülőgarnitúra a társalgó, a Softub LEGEND masszázsmedence az otthoni spa, a Kamado grill Classic Joe II Stand Alone készülék pedig az étkezés-ételkészítés helyét jelölik ki.

- Éppen annyi fért bele, amennyi egy pihentető miliőhöz szükséges, a kilátás a városra pedig fokozza a tökéletes kikapcsolódást – foglalja össze a tervező.