Hosszú, forró nyár a teraszon

Ideális esetben a terasz egész évben a belső terek meghosszabbításaként működhet, de igazi szezonja mégis csak nyáron van. Ebben az időszakban szinte nincs olyan tevékenység, amit ne űzhetnénk a teraszon, mindez csupán kialakítás és bútorozás kérdése. A SpaTrend Teraszpályázatán bemutatott professzionális tervek nem csak kedvcsinálóként, hanem inspirációs forrásként is szolgálhatnak sokunk számára.


- A terveimben szereplő terasz és kert egy klasszikus, mediterrán stílusú házhoz kapcsolódik, melyből az összetartozás érzése, az együtt töltött idő felbecsülhetetlen ereje sugárzik – mutatja be pályaművét Halász Krisztin lakberendező. A legfőbb vezérlőelv, hogy a hétköznapi foglalatosságok – közös étkezések, ételkészítések, családi ünnepek, baráti összejövetelek, közös játék, nagy beszélgetések - a teraszon, a kertben is elvégezhetők, így a családtagok több időt tölthetnek együtt, a szabad levegőn.

Mindehhez a legfontosabb a tökéletes kényelemmel, mindenekelőtt a sok-sok ülőhellyel felszerelt, különböző funkciójú terek kialakítása. Így került egy fedett részbe a Luxor rattan kanapéval és fotelekkel, asztalkával, kisebb tárolóval ellátott társalgó rész, ahol a tető alatt még egy televízió is helyet kapott. Az esti filmezések vagy egy xbox parti a gyerekekkel mindennapi szórakozás lehet.

A fedett terület másik oldalát a kültéri konyha és étkező foglalja el, tágas bárpulttal, az előkészítéshez szükséges munkapulttal, valamint a Broil King Regal 420 beépíthető grill készülékkel.

Ennek folytatása a hatszemélyes Ellie & John étkezőasztal a kényelmes székekkel.

A spa rész a szabad ég alatt található, de a fedett teraszhoz mediterrán kővel burkolt úton kapcsolódik. A virágzó bokrok és fák tövében tökéletes kikapcsolódást nyújtó a Caldera  Marino masszázsmedence, a Luxor napozóágy, valamint az árnyékolóval felszerelt Luxor kanapé a legjobb nyári szórakozást kínálják a lakóknak és vendégeiknek.

- Egyre többen költöznek társasházba, ezért fontosnak tartom, hogy az ilyen típusú lakásokban élők számára is biztosítsak egy nyugodt, rendezett teret. A társasházak ritkán rendelkeznek saját, különálló kerttel, terasszal, így a közös terasz pótolhatja ezek hiányát – vázolja fel terveit Krisztina.

A többemeletes társasház felső szintjén elhelyezkedő, közös használatú tér nagyszerű lehetőséget kínál a közös időtöltésre, a kisebb ünnepségek, összejövetelek szervezésére. A cél egy modern stílusú, barátságos, természetközeli atmoszféra megteremtése volt, így az anyaghasználatban a különböző fémek, sok üveg és márvány dominálnak.

A Truro kétszemélyes szófa indusztriális jellegével és natúr anyagaival a terasz egyik központi eleme lehet. A Bertus kisasztallal kiegészítve jó hely egy hosszú beszélgetésre, kávézásra, koccintásra.

A pergola modern elválasztóként funkcionál, nem töri meg a tér áramlását, mégis egy kicsit elhatárol. Takarásában található a grill sarok, ahol a Broil King Imperial grill készüléken nem csak egy hangulatos vacsorához, de egy közös ebédhez is bármi elkészíthető.

A HotSpot Relay masszázsmedence hat férőhelyével, valamint a Hydra napozóágy tökéletesen megfelel a lakók igényeinek, a barátokkal, szomszédokkal, családdal töltött idő központi helyévé léphet elő.

Előző Cikk

Otthon – a teraszon