3 tipp a grillezett fagylalthoz

A grillezett desszertek királynője a grill fagylalt. Ez az a desszert, ami nehezen fér össze a forró rácsokkal, de a végeredmény mégis meglepően kielégítő. Sőt, különleges!


1. A grillre szánt gombócokat mindig adagoljuk ki egy előre hűtött tálcára, majd fagyasszuk vissza, hogy a gombócok tökéletesen megdermedjenek még a grillre kerülés előtt.

2.  A gombócok füstöléséhez használj gyümölcsfát és egy nagy tálca jeget. A felfűtött és már enyhén füstölő grillre tedd be a jeges tálcát, és erre halmozd a fagylaltot. 2-4 perc alatt kapasd meg a füsttel, ennél többre nem is lesz szükség és nem is olvad el.

3. Készíthetsz grillezett fagylalt szendvicset is. Ebben az esetben fahéjas francia pirítóst készíts és azt grillezd meg, majd mielőtt kettőt szendvicsnek összeforgatnál tegyél közé almaszószt és vanília fagyit.