3 tipp a kamado grill használatához hidegben

Egy minőségi kerámia grillt télen és nyáron is bátran használhatsz, kiváló hőtartása miatt egyáltalán nem okoz gondot a külső hőmérséklet. Az előkészületeknél azonban érdemes figyelni 3 dologra. Melyek ezek?


1. Takaróponyva 

Ha a hideg idő beálltával nem akarod elpakolni végleg a grilled következő év tavaszáig, akkor is érdemes beszerezned egy minőségi takaróponyvát. Ezek a vízhatlan védelmet nyújtó anyagok, megakadályozzák, hogy a grillezést takarítással kelljen kezdened. Távol tartják a koszt, a port, a kis állatokat és a csapadékot is. Ez utóbbi azért is nagy előny, mert takaróponyva nélkül az eső vagy a légköri nedvesség bejuthat a grill nyitószerkezetébe, esetleg a tető és a grill közé, a hol megfagyva megnehezíti hogy a grillt sérülés nélkül könnyedén felnyithasd. 

2. Kevés faszén

Amikor már mindent előkészítettél a grillezéshez, akkor jöhet a begyújtás. Hogy a grillnek lehetősége legyen a folyamatosan hozzászokni a meleghez és ne egyszerre éri el egy nagy hősokk, csak kis mennyiségű faszénnel kezd a munkát. 

Először csak egy marék faszenet szenet izzíts fel, zárd le a tetőt, és hagyd hogy a meleg lassan átjárja a grillt. Ezután már a növelheted a faszén mennyiségét a kívántra. 

3. Lassú felmelegítés

A kezdeti kis mennyiségű faszén segít a grill lassú átmelegítésében és ezáltal az anyagvédelmében. Ugyanakkor ezután sem érdemes egy egész kürtőnyi a faszenet bedobni a grillbe. Folyamatosan növeld a mennyiséget és a benti hőmérsékletet a szellőző nyílások segítségével. Ne nyisd ki őket teljesen, maximum félig vagy még addig se. 

Emiatt érdemes egy kicsit több időt számolni a grillezés előkészítésére, de ha a kamado elérte a megfelelő hőmérsékletet, a továbbiakban nincs szükség erre az elővigyázatosságra, grillezhetsz nyugodtan a nyáron be gyakorolt a technikákkal!.

Ha még nincs saját kamadó grillen, akkor téged is vár a Grillpláza pazar, minőségi kerámia grill választékkal!