3 tipp az otthoni wellness tér kialakításához

Egy otthoni, bármikor használható wellness tér hozzájárul a kiegyensúlyozott és egészséges életmódhoz. Az igények és a lehetőségek nagyon eltérőek lehetne, ezért nem érdemes egy az egyben lemásolni egy látott példát. Hogy a saját relax paradicsomot tökéletes legyen, jöjjön három dolog, amit érdemes átgondolnod mielőtt vásárlásba kezdenél!


Elhelyezkedés

A wellness tér helyének kiválasztásakor gyakran adottak a keretek, de minden napos használat érdekében érdemes olyan helyet keresni vagy kialakítani, ami legalább részben fedett, könnyen megközelíthető a házból és takarásban van a szomszédoktól. A pihenés intimitásának megőrzése érdekében paravánnal, növényekkel vagy egy napvitorlával teremts az idegen szemek elől elzárt területet. A napvitorla vagy egy minőségi árnyékoló abban is segít, hogy esős napokon se kelljen mellőznöd a wellnesst. Erre a célja egy készen kapható pergola is tökéletes, ha nem akarsz tető építtetni a terület fölé. A maximális kényelem érdekében legyen a közelben áram- és vízvételi lehetőség is.

Terek elválasztása

A legtöbb esetben a wellness tér több funkcióval is rendelkezik. Van pihenősarok, jakuzzi, szauna, esetleg grill terasz vagy étkező. Hogy minden terület külön-külön és együtt is használható legyen térelválasztásra van szükség. Ez nem feltétlenül jelenti falak felhúzását, sőt. Az egybe nyitott terasz nagyobbnak érződik, de apró fogásokkal elérheted, hogy minden tér elkülönüljön egymástól. Használhatsz például növényeket, amelyek kiváló hangulati elemek, de a bútorok stratégiai elhelyezése vagy burkolatváltás is hozzásegíthet az egységes, ugyanakkor elkülönült kép megalkotásához.

Hangulati elemek

A bútorok és wellness eszközök mellett az egyik legfontosabb a relax tér megalkotásában a megfelelő hangulat megteremtése. Ebben hatalmas segítséget jelentenek a fények. Ezek lehetnek lámpák, fényfüzérek vagy teraszmelegítők is. Az örökzöld növények tisztítják a levegőt, természetközeli hatást érnek el és az év minden napján keretbe foglalják a teret. Emellett fontosak még az illatok és a zene, így minden érzékszervet kényeztető wellness tér alakítható ki. Szerencsére már vannak kültérre tervezett, időjárásálló hangszórók, így nem kell mindig magaddal hurcolnod a berendezéseket. A finom illatokról a jakuzziba szórt illatkristályok vagy illóolajok gondoskodhatnak.

Ha szeretnél személyre szóló tanácsadással wellness teret kialakítani, keresd bátran a SpaTrend szakértőit!