A kamado grillek előnyei

A kerámia grillek több ezer év hagyományait öltöztették modern külsőbe, ideális választás lehet azoknak, akik grillezni, füstölni szeretnének, de nem szeretnének sokat vesződni a grill készülék működtetésével és karbantartásával. Milyen további előnyei vannak egy kamado típusú grillnek? Mutatjuk!


Az utóbbi években robbanásszerűen nőtt a kamado típusú grillezők iránti kereslet. Egyre több grillezés iránt érdeklődő választja a tojás alakú grillt, a hagyományos helyett - vagy néha mellette is. Nem csoda, hiszen ezek a grillek rendkívül könnyen kezelhetőek, elképesztően sokoldalúak és nem utolsó sorban kifejezetten szépek is. De ez még nem minden, mutatjuk részletesen a kamado grillek előnyeit:

Hőmérséklet-szabályozás: A kerámia grillek rendkívül jó hőtartó képességgel rendelkeznek, így képesek a kiemelkedően precíz hőmérséklet-szabályozásra. Egy kamado grillel könnyedén készíthet alacsony hőfokon, hosszú ideig sült vagy füstölt ételeket, de grillezhet gyorsan, kifejezetten magas hőfokon is. 

Alacsony hőfokon történő ételkészítés (Low&Slow): A kamado grill sütési hőmérséklete viszonylag egyszerűen fenntartható, ez pedig ideálissá teszi az alacsony hőfokon történő, úgynevezett "Low&Slow" ételkészítéshez. Egy kamado grillel ezáltal tökéletesen omlós és szaftos pulled pork vagy marhaszegy készíthető

Kiváló íz és textúra: A kamado grill kiválóan alkalmas füstölt és grillezett ételek készítésére, amelyek gazdag ízűek és kellemes textúrájúak lesznek. A kerámia kupolának és az egyenletes hőeloszlásnak köszönhetően az ételek nem száradnak ki, szaftosak és zamatosak maradnak. 

Energiahatékony: A kerámia anyag kitűnően tartja a hőt, így kevesebb energiát használ a hosszú ételkészítési folyamatok során, azaz kevesebb faszénre lesz szüksége egy grillvacsora elkészítéséhez. 

Sokoldalúság: Egy tojás grill nemcsak grillezésre és füstölésre alkalmas, hanem sütésre, főzésre és pirításra is. Így egy eszközzel számos különböző ételkészítési technikát is kipróbálhat.

Hosszú élettartam: Egy jó minőségű kamado grill strapabíró, hosszú élettartamú, és könnyen karbantartható. A kerámia anyag ellenáll az időjárás viszontagságainak, így egy kamado grill megfelelő tisztítás és törődés mellett hosszú évekig hűséges társa lesz. 

Egyszerű használat: A kamado grillek könnyen használhatóak, és működtetésük nem igényel különleges szaktudást. Természetesen itt is érvényes a "gyakorlat teszi a mestert" mondás.

Egészségesebb ételek: A kerámia grill hőmérséklet-szabályozása lehetővé teszi, hogy a zsírok és más értékes anyagok az ételben maradjanak, így ételei egészségesebbek, de mégis ízletesek lesznek.

Stílusos külső: Egy hagyományos kamado grill szokatlan és vonzó megjelenésű. Egy egyszerű gázgrillel ellentétben kifejezetten esztétikus és színes design eleme lehet teraszának. 

Bővíthetőség: A kerámia grillek gyártói számtalan hasznos, praktikus kiegészítőt és tartozékot kínálnak, melyekkel egy mozdulattal átalakíthatja kamado grilljét: süthet bennük kenyeret, pizzát, egész csirkét, báránycombot vagy akár süteményt is. A lehetőségeknek csak az Ön fantáziája szabhat határt.

Ha esetleg még bizonytalan abban, hogy milyen grillt válasszon, esetleg szívesen megnézné működés közben a különböző típusú grilleket, akkor látogasson el november 3-án Ürömre, ahol a Grillpláza által szervezett Grill Workshop és Vásár rendezvény keretein belül számos grillétel elkészítését megtanulhatja, ellesheti a legjobb trükköket és működés közben is megnézheti a különféle grill készülékeket is. 

 

Címkék: