Egészséges finomság reggelire a grillről

A húsok és zöldségek mellett az egészséges és tápanyagokban, vitaminokban gazdag reggeli is készülhet a grillen. Egy nagyobb adagot bármikor elkészíthet, így nem kell reggel felfűtenie a grillt, és mégis élvezheti a sült, roppanós finomságot, akár minden nap.


A müzlik között az egyik legkeveltebb változat a granola, ami ropogósságával és gazdag ízvilágával vesz le mindenkit a lábáról. Ez a müzli otthon is könnyűszerrel elkészíthető, és mindenki azt tehet bele, amit szeretne, így allergiásoknak és glutérénrékenyeknek is kiváló alternatíva a bolti változathoz képest.

A granola alapja a nagyszemű zabpehely, ebből 30 dkg-nál kevesebbet nem is érdemes készíteni, hiszen száraz, hűvös helyen tartva egy dobozban, sokáig eláll.

A zabpehely mellé 20 összértékben mindenki kiválogathatja kedvenc magvait, hogy felturbózza a bajnokok reggelijét. Ízletes választás a dió, mogyoró, szezámmag, lenmag, chia mag és jöhetnek az aszalt gyümölcsök is, mint a mazsola, a barack, cseresznye. Ha cukorban szerényebb, de ízben gazdagabb változatra szavazna, akkor az aszalt helyett válasszon liofilizált gyümölcsöket. Ez az eljárás remekül konzerváltja az ízeket, de hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Ez így kapott keveréket jól rázzuk össze, és a fél kiló alaphoz melegítsünk össze 1,5 dl mézet és fele ennyi vajat. Ezzel locsoljuk meg a müzlit, hogy mindenhova jusson, majd egy sütőlapra - egy rétegben - terítsük ki, és mehet is a grillre, közepes/magas hőfokon ropogósra sülni. 5-6 percenként kavarjunk bele, hogy egyenletesen süljön, és így látni is fogjuk, hogy mikor pirult meg a keverék. 20-30 percnél általában nem kell több. A sütőlapon hűtsük ki, majd felhasználásig tegyük jó záródó edénybe.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.