- írta: Peitli Csilla
Eljött az ősz és vele a BBQ ideális ideje
- írta: Peitli Csilla
- 2024.08.31
Szereted amikor olyan puha a hús, hogy leomlik a csontról? Oda vagy a füstös aromákért és a karamellizált zöldségekért? Vagy csak szívesen elkészítenéd kedvenc BBQ fogásaidat az otthoni grilleden? Akkor az ősz a te évszakod! Ha a nyár a grillezés ideje, akkor az ősz kétség kívül tökéletes a BBQ életek készítésére. Ideje hát beizzítani a kamado grilledet és lassan, alacsony hőfokon elkészíteni álmaid pulled pork szendvicsét!
Sokan a nyári grillezés hívei, de az őszt sem érdemes kihagyni a kültéri sütésből. Ősszel már kevésbé kell a tűző napsugarakkal és a grillből áradó forrósággal együtt megküzdened, nincsenek bosszantó rovarok, viszont van miért kilépni az esetlegesen esősebb időben is: egy ínycsiklandó, omlós és szaftos oldalasért például. A BBQ-zást kifejezetten érdemes a hűvösebb évszakokra hagyni, amikor jó esik hosszú időn át a grill mellett állni, hiszen egy alacsony hőn sütött hús, mérettől és típustól függően akár 4-11 órán át is készülhet. Ha a szeretnéd kiélvezni az őszi grillezés minden szépségét, akkor gondolkodj el egy kamado grill beszerzésén, vagy ha már, hadrendbe állításán!
A kamado grillek tojásdad alakú kerámia grillek. Formájuk és anyaguk is kiválóan alkalmassá teszik őket a BBQ ételek elkészítésére. A kerámia magas hőtartó képessége révén órákig képes egy faszén betöltéssel tartani a hőfokot. Nem kell újratölteni, nyitogatni a grill, sőt szorosan felügyelni sem igazán. Különösen akkor nem, ha van egy okos kütyüd, mint a MEATER PLUS ami a grill belsejéből ad valós idejű információkat a húsok állapotáról.
A kamado grillek alakja sem egy excentrikus tervező fejéből pattant ki, a több ezer évek hagyományokra visszanyúló tojásdad forma a belső hőáramlást segíti. Ennek köszönhetően alulról és felülről egyaránt egyenletesen éri a hő az ételt.
A kiváló minőségű kamadók egyre nagyobb választékban érhetőek el itthon, így biztosan megtalálod a kertedhez, családod étvágyához és igényeidhez igazodó darabot. A Kamado Chef, a Kamado Joe és a The Bastard grillek is nagyon dekoratívak, de ami ennél is fontosabb, hogy megbízhatóak, első osztályú minőséget képviselnek és kiegészítő parkjuk igazán változatos sütési élményt tesz lehetővé.
Pizzasütéshez méretre szabott pizzakő, rotisserie húsok készítéséhez külön nyársforgató és a sokoldalúság nagykövete a félrács áll a rendelkezésedre a klasszikus kiegészítők mellett! A Kamado Joe modellekhez kapható félrács rendszerrel egyetlen mozdulattal kialakíthatsz indirekt és direkt sütési zónákat, sőt akár többféle ételt is süthetsz egyszerre, amelyeknek más-más hőfokra van szüksége.
Rengeteg izgalmas lehetőség, finom ízek és élvezetes időtöltés vár rád, ha ősszel a kamado grillekre szavazol.
Ha szeretnél többet megtudni ezekről a grillekről, esetleg működés közben is megtekintenéd őket, akkor téged is vár a grilleket is részletesen bemutató Workshop vagy a H2G grilliskola egyik estjére, ahol nemcsak találkozhatsz a kamadókkal, de profi szakácsoktól megtanulhatod azt is hogyan használhatod őket!