Eperszezon a grillezőkél is: grillezett epernyárs citromos mártással

Használja ki a rövid, de annál intenzívebb eperszezont, és lepje meg vendégeit, szeretteit és önmagát ezzel az epres finomsággal. Tökéletes desszert vacsora vagy kerti parti után.


A grillezett eper elkészítésének titka, hogy csak kemény, egészséges darabokat használunk fel, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy egy dupla nyársra felhúzhassuk őket. A kettős nyárs segít a grillen megpuhuló gyümölcsöt a helyén tartani, hogy ne a tűzben landoljanak a falatok.

A héjától megosztott epret tegye egy tálba, majd egy kevés olajjal fellazított mézzel vonja be a szemeket. Ez az extra édesítés a grillen finom karamellizált hatássá alakul. Ezután jöhet az eper felnyársalása, amihez dupla nyársat vagy ennek hiányában két (előre meleg vízbe áztatott) bambusznyársat használjon.

Közepes hőfokon süsse a nyársakat, amíg az eper megpuhul.

A tálkában visszamaradt mézes keverékbe reszeljen egy citromot, majd adja hozzá a levét, hogy kellemesen citrusos ízt kapjon. Főzze fel a szirupot, majd a grillről kevett epreket locsolja meg vele. Önmagában vagy fagylalttal tálalva is isteni!

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.