- írta: Peitli Csilla
Mennyire nehéz a sültfagyi elkészítése?
- írta: Peitli Csilla
- 2017.04.29
A fagyiról a hűsítő gombócok jutnak eszünkbe és nem a sütőből melegen kivett desszertfélék. Mégis meglepően jól működik a meleg és a hideg sajátos kombinációja, amit a sült vagy grillezett fagyik képviselnek. Az elkészítési trükkök jönnek!
A fagyiról a hűsítő gombócok jutnak eszünkbe és nem a sütőből melegen kivett desszertfélék. Mégis meglepően jól működik a meleg és a hideg sajátos kombinációja, amit a sült vagy grillezett fagyik képviselnek. Az elkészítési trükkök jönnek!
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Az, hogy a fagyi elolvad a melegben már az egészen kicsik is pontosan tudják, a sütl fagyi valahogy mégis szembemegy ezzel a tézissel. Az olajban sütött vagy grillen pirított édességnek a külseje kemény, forró és roppanós, a belseje pedig továbbra is hideg és lágyan kanalazható. A jó sült fagyi titka kettős: az alapanyagok és a hőfok.
A fagyit körebölelő tésztabundának bent kell tartania a fagyit, így dupla bundázással érdemes csak kísérletezni, hiszen fontos, hogy minden oldalról védve legyen az olvadós finomság a közvetlen hőtől. És itt jön be a másik fontos tulajdonság, a hő, ami a fagyinál és a sütőnél is egyaránt kritikus. A fagyiból kimért sütnivaló adagokat bundázás előtt és után is a fagyasztóban kell kihűteni, hogy az előkészítés alatt se olvadjon fel. Ezután jöhet a forró olaj vagy sütő, ahol a magas hőfok garantálja, hogy a bunda percek alatt átsüljön. Ennél hosszabb idő a desszert teljes átmelegedésével (és olvadásával) járna, amit jobb elkerülni.
Ha ezt a két feltételt megteremtjük, bárki sikerrel készíthet sült fagyit otthon.
A pontos receptért kattints ide.