- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Banánlevélen grillezett pisztráng
- írta: Peitli Csilla
- 2016.10.20
A banán levél segítségével grillezett halat puhák, illatosak, enyhén füstösek és édeskések. Könnyű őket mozgatni és a leragadás veszélye sem fenyegeti a zsenge husú halakat a levél miatt.
A banán levél segítségével grillezett halat puhák, illatosak, enyhén füstösek és édeskések. Könnyű őket mozgatni és a leragadás veszélye sem fenyegeti a zsenge husú halakat a levél miatt.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Melegítsd elő a grill közepes hőfokra.
Amíg a grill melegszik, készítsd elő az egész halakat.
A pikkelyezés és a belsőségek eltávolítása után öblítsd ki belül a halat, majd töröld mindenhol szárazra.
A hal testét mindkét oldalt vágd be három átlós vágással, hogy a hús jobban sülhessen. Vigyázz arra, hogy ne vágd át teljesen a húst.
Ezután jöhet a fűszerezés. Kend ki belül a halat sóval, és borssal. Majd töltsd be a belsőségek helyére az apróra vágott zöldfűszereket. A halat egy zsinórral vagy szilikon gyűrűvel tekerd át, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
Kívülről olajozd be a halat egy szilikonos ecset segítségével, és még rözsölj egy kis sót és borsot a bőrbe.
A grill forró rácsára, helyezz több rétegben banán levelet, majd erre fektesd fel a halat.
A hal vastagságától függően 8-10 perc múlva fordítsd rajta egyet, és süsd újabb 8-10 percig.
A banán leveles sütésről itt tudhatsz meg még többet.
Ha érdekel a grillezés, gyere el az október 22-én tartott Szüreti Bolondságra, ahova minden grillszeretőt és érdeklődőt szeretettel várunk. Az eseményről bővebben saját honlapján tájékozdóhatsz. Az ingyenes rendezvényre pedig itt regisztrálhatsz!