- írta: Bácsalmási Katalin
Grillezett denevérszárny Halloweenra
- írta: Peitli Csilla
- 2018.10.25
Halloween szellemében rendezett esti összejöveteleken az ételeket is érdemes rémisztő formába öltöztetni. Ilyen az alábbi recept is, amit denevérszárnyként is tálalhat.
A csirkeszárnyakat megmosva és leszárítva kenje be annyi olajjal, hogy mindenhova jusson. Egy kevés só és bors után már mehet is a grillre közepes hőfokon sülni.
Ebben a lépésben még nem kell bbq szószt felvinni, sülhet a csirke magában. 15-20 perc alatt párszor forgassa meg, hogy egyenletesen süljön, és amikor már szépen pirul, jöhet a trükk.
Ez pedig nem más, minthogy a kiválasztott bbq szószt felkenés előtt el kell keverni egy kevés fekete ételfestékkel. Ezzel lekenve a csirkeszárnyakat, az étel színezete sötétebb fordulatot vesz, és pár perces pirítás után, készen is vannak az ízletes "denevérszárnyak".
A természetes ízek kedvelői használhatnak festék helyett tintahal tintát.
A grillplaza.hu most különböző szezonális akciókkal várja azokat, akik számára az ősz beköszöntével sem ér véget a BBQ szezon. Az induló csomagok mellett akár használt grillsütőjét is beszámíttathatja – további részletek a weboldalon!