Jó tanács a grillezőknek az Iron Chef zsűrijétől

Szeretne ön is profikat megszégyenítő műalkotásokat leemelni a grillről, amelyek nemcsak szépek, de mámorítóan finomak is? Akkor érdemes a profiktól ellesni egy-egy tippet, hogy maradandó ételeket készíthessen!


Minden profinak megvan a maga trükk-készlete, amelyet előhúzva még egy tábortűz mellett is igazi gyöngyszemeket alkot. Mert vannak olyan szabályok, amelyek helyszíntől függetlenül érvényesek. Egy ilyenre hívta fel a figyelmet Donatella Arpaia, aki az Iron Chef America egyik zsűrije profi szakácsokat is szigorúan véleményezett. Szerinte az egyik legnagyobb grilles hiba, amelyet csak el lehet követni az a macerálás.

Nem szabad "piszkálni és túl sokszor forgatni az ételt. Az ételnek egy szép kérget kell növeszteni, de amíg az emberek a forró grill mellett várnak, türelmetlenekké válnak, és túl sokat mozgatják az ételt." Ez pedig a szakavatott hölgy szerint nem tesz jót, hiszen nem engedi az egyenletes sülést, amitől az eredmény felemásra sikerülhet.

grillplaza.hu most különböző szezonális akciókkal várja azokat, akik számára az ősz beköszöntével sem ér véget a BBQ szezon. Az induló csomagok mellett akár használt grillsütőjét is beszámíttathatja – további részletek a weboldalon!