Házi popcorn a grillről

Az előrecsomagolt vagy mikrós popcorn helyett legalább egyszer érdemes kipróbálni a frissen készült, házi pattogatott kukoricát, amit ízlés szerint fűszerezhetünk!


Elkészítése végtelenül egyszerű, 15 perc alatt az előkészületekkel együtt is megvan. Ráadásul végtelen mennyiség és végtelen ízvariáció készülhet.

Egy adaghoz 60 pattogatni való kukorica szemet tegyünk egy eldobható alufólia tányérba. Adjunk hozzá egy evőkanál olajat vagy olvasztott vajat és jól keverjük össze. Zárjuk le alufóliával a tálcát, úgy, hogy legyen majd hely a növekvő kukorica szemeknek.

Tegyük fel a közepesen meleg grillre a tányért és fogóval időnként mozgassuk meg, hogy a szemek egyenletebben sülhessenek. Hagyjuk a szemeket addig pattogni, amíg két pattanás között legalább 5 másodperc el nem telik. Ekkor vegyük le a tűzről, bontsuk ki (vigyázva a meleg párára) és tegyük egy nagy tálba.

Fokhagymás sóval, paprikával vagy olvasztott vajjal ízesítsük.