- írta: Bácsalmási Katalin
Indítsd grillezett szőlős csirkével az őszi grillszezont
- írta: Peitli Csilla
- 2017.09.18
Az egyik legjobb dolog a hűvös estéken a meleg grill mellett állva várni, hogy elkészüljön az aktuális finomság. Ehhez használd fel az ősz színes, illatos kincseit, és készítsd különféle fogásokat szőlővel vagy sütőtökkel. Mi most ez előbbire hoztunk egy receptet.
Az egyik legjobb dolog a hűvös estéken a meleg grill mellett állva várni, hogy elkészüljön az aktuális finomság. Ehhez használd fel az ősz színes, illatos kincseit, és készítsd különféle fogásokat szőlővel vagy sütőtökkel. Mi most ez előbbire hoztunk egy receptet.
Elsőként készítsd el a csirkéhez használt bevonatot, amivel sütés közben kenegetheted a húst. Ehhez tunixolj ösze három marék (magnélküli) szőlőszemet. Ezután melegítsd meg 2 evőkanál olajat egy serpenyőben és 1 apróra vágott hagymát pirítsd meg rajta. Adj hozzá két gerezd apróra vágott fokhagymát és süsd pirulásig őket. Ezután keverd hozzá a szőlő pürét, 2 evőkanál balzsamecetet, 2 evőkanál szójaszószt, 1 teáskanál barnacukrot és ugyanennyi rozmaringot.
Forrald fel a keveréket és főzd 10 percig, amíg jó sűrű szósz lesz belőle. Ezután tedd félre. Ha kell, még egyszer átpürésítheted, hogy egységesebb állagot kapj.
Jöhet a grill előmelegítése és a csirke előkészítése. A megmosott 6 csirkecombot, dörzsöld át egy kis olívaolajjal és szórd meg 2 teáskanál sóval, borssal és rozmaringgal. A csirkéket tedd a grillrácsra és körülbelül 25 perc alatt süsd őket készre. Sütés közben gyakran kenegesd a húst a szőlős mázzal.
Amikor elkészüld krumplival és egy kis rozmatinggal tálald.
Indul az Őszi grill szezon! Segítünk a megfelelő grill kiválasztásában, ehhez nincs más dolgod, mint ide kattintani.