Mennyi meleget adnak a teraszmelegítők?

A vásárlás során gyakran - és jogosan - felmerül a vevőkben, hogy vajon mennyi meleget is ad egy teraszmelegítő? Tényleg meghosszabbítható velük a kint tartózkodás vagy csak látványos dekorelem? Lássuk a válaszokat


A teraszmelegítők között, fűtési módjuk szerint, megkülönböztetünk természetes vagy propán gázzal működő és elektromos fűtőtestet. Fűtőanyaguktól függetlenül mindegyik típus hőt sugároz és nagyon fontos, hogy nem fúj magából. Azzal, hogy a levegőt nem mozgatja maga körül, sokkal melegebb hatás érhető el. A hő szépen lassan körbeölel és melegen tart mindenkit, aki a teraszmelegítő hőkörében tartózkodik.  

Hogy mekkora területet fed le egy teraszmelegítő, az típustól és minőségtől függően változik, de az első osztályú, Italkero melegítőkhöz hasonló termékek 3 méteres sugarú körben is képesek jelentős hőnövekedést elérni. Persze ehhez érdemes a melegítőket szélcsendes, legalább 1-2 oldalról védett, de nem zárt térbe helyezni, hogy a szél ne hűtse vissza a már felmelegített területet.

A teraszmelegítők hatásáról személyesen is meggyőződhetsz, hiszen ősszel rengeteg vendéglátóegység használ kihelyezett melegítőt a teraszaikon vagy látogass el a SpaTrend bemutatótermekbe, hogy megismerhesd a minőségi melegítők képességeit.