3 kerti bútor 3 egyéniséggel

  • írta:
  • 2015.05.22

Ha megtalálja az ember a megfelelő darabot, az szinte megszólítja őt: “Maradj, én vagyok az igazi!” Az alábbi három szett mind más-más módon találhat telibe. Mégis, egy kerti bútorral szemben állított alapvető elvárásaink terén – hogy kényelmes és strapabíró legyen – könnyedén ugorják meg a lécet. Időjárásnak ellenálló váz, szín- és formatartó, vízlepergető párnázat...Hogy mi különbözteti meg őket? Nézzük!


Ha megtalálja az ember a megfelelő darabot, az szinte megszólítja őt: “Maradj, én vagyok az igazi!” Az alábbi három szett mind más-más módon találhat telibe. Mégis, egy kerti bútorral szemben állított alapvető elvárásaink terén – hogy kényelmes és strapabíró legyen – könnyedén ugorják meg a lécet. Időjárásnak ellenálló váz, szín- és formatartó, vízlepergető párnázat...

Hogy mi különbözteti meg őket? Nézzük!

Ethos Coool, a kerekded 

Vidáman int a német Ethos finoman ívelt, Coool néven futó zömök kerti bútora. Egy félbevágott friss kókuszdió jut róla eszembe, amibe egy kicsit beletelepedhetek. Körülölel, nem engedi, hogy a lustálkodáson kívül másra is figyeljek. A szőtt keret természetességet, a krémszínű párnázata üdítő jókedvet, kerekded formája stabilitást, de gyengéd védelmet is sugall. Persze egy bútor sem hat csak úgy, véletlenül ennyire átgondoltnak. A gyártó Domus Venturesnél nemzetközi dizájnercsapattal, több mint kétezer dolgozóval is az egyediségre törekszenek. A fém vázszerkezeten nyugvó kézzel szőtt polirattan, sőt, a jachtoknál is használt kültéri műbőr bevonattal készült párnázat egyformán bizonyít az idők során. A szőtt műanyag külső több szempontból is érdekes. Nemcsak számtalan színben és mintában tudják elkészíteni, de teljesen újrahasznosítható, a felülete pedig víz- és UV álló, könnyen tisztítható.

A kanapé formája, kialakítása külön ajándék azoknak, akik szeretnek azon fekve olvasni, mert a karfa jól támasztja a nyakat.

Bari, a rafinált és fiatalos 

Míg a hátlap stabilitást és erőt nyújt, szemből a párnák csak úgy, mintha tejeskávé ízű mályvacukrok volnának, a levegőben lógva könnyedséget sugároznak. Kifejezetten modern megjelenés, ami leleményes megoldásokkal teljesedett ki igazi remekművé.  Játék a méretekkel, arányokkal. A talapzat robosztus, míg a párnázat puhának hat, a háttámlák pedig légiesek, vékonyak. Szinte hiányzik a képről a nagy, vidám társaság, hiszen a párnázatlan sarkon hagytak helyet bőven poharaknak. Ez az ötletesség, a pikantéria a gyártó Jati & Kebonnak kifejezetten sajátja. A vevők igényeinek kiszolgálását nemcsak a minőségben látják, de komolyan veszik a változatosság követelményét is, így nem tették le voksukat egyetlen alapanyagfajta mellett. A képen látható Bari szett porszórással fedett, hófehér alumínium vázon nyugszik, a párnázata vízlepergető, így időjárástól függetlenül élvezhetjük a magas minőségű anyagot. 

Ivory kanapé, a nappali eleganciájával 

A Spalounge márka szinte küldetésének tekinti, hogy az egyedülálló bútorai ne egyszerűen minőségiek és különlegesek legyenek, de a nappali kényelmét költöztessék ki az udvarunkra. Elegáns, kellemes, mint egy nappali bútor, mégis a szabadban van. Ezt a kültéri műbőr bevonat és a különösen ellenálló, sajátos erezetű teakfa párosítás teszi lehetővé, ami a sokadik esős délután után is ugyanolyan látvánnyal csalogat egy kis anya-lánya csevegésre.

A fabetét és az asztalka megtöri a szikrázó hófehér egyhangúságát, míg a párnák bensőséges hangulatot teremtenek. A hófehér felfrissít, az összhatás mégis meghitt hangulatot áraszt. Míg a grillen készül a vacsora, a család tagjai itt kényelmesen elmesélhetik egymásnak a napjukat.

<<< TE IS KERTI BÚTORRA VÁGYSZ? KATTINTS ÉS NÉZELŐDJ! >>>

Címkék: