5 tipp a dizájnos kert kialakításához

  • írta:
  • 2015.05.27

Megmutatjuk, hogyan dobd fel a kertedet és miként tedd hangulatossá a nyárestékre. Olyan ötleteket gyűjtöttünk egy csokorba, melyekkel biztosan nem fogsz szégyent vallani!


Megmutatjuk, hogyan dobd fel a kertedet és miként tedd hangulatossá a nyárestékre. Olyan ötleteket gyűjtöttünk egy csokorba, melyekkel biztosan nem fogsz szégyent vallani!

Hozz létre egy kerti fészket! – Alakíts ki magadnak egy sarkot, amelybe, mint egy fészekbe bevackolhatod magadat. Lehet ez egy kényelmes kerti kanapé, fotel, vagy sarok ülőgarnitúra. A lényeg, hogy sok párnával, takaróval tedd barátságossá és meleggé. Ebben a kerti sarokban megtapasztalhatod, mennyire lassan, komótosan telnek a nyáresti percek.

Vezessen egy sétaút a kertedben! – Alakítsd át a kertedet úgy, hogy ne lehessen átlátni rajta. Helyezz el benne több bokrot, virágágyást, sziklakertet, akár kisebb fűszerkertet, így egy zegzugos, izgalmas tér jön létre. A szigetek között pedig kacskaringós utak haladhatnak, ahol a balzsamos hajnalokon kellemes megejteni egy rövid sétát.

Különleges világításokkal tedd izgalmassá – Egészen új világ születik a kertedben, ha hangulatvilágításokat helyezel el benne. Ez lehet a sétautat szegélyező őrzőfény vagy a fákra felaggatott lámpások fénye. De a kerti tavat is fény füzérekkel kerítheted körbe, és akár világító absztrakt szobrokat is helyezhetsz el a gyepen. Mindenképpen megváltoztatja a kerted hangulatát!

Dobd fel műfűvel! – Meglepő hatást érhetsz el azzal, ha a kerti bútorod alá szigetszerűen műfüvet helyezel el. Ennek a kialakításnak a lényege, hogy amorf formában kell lerakni a füvet, ami játékossága, vicces megjelenése miatt vidám hangulatot kölcsönöz a kertednek.

Jakuzzizz a szabadban! – Ma már a jakuzzikat egyáltalán nem kell dugdosni, takargatni. A kert meghatározó elemeként karakterrel látja el otthonunkat, és egyfajta központi elemként működik. Köré gyűlnek esténként a család tagjai, vagy ha partit adunk, egészen biztos, hogy barátaink java a medencében vagy körülötte pihen majd. 

Címkék: