Fényvédelem másként

  • írta:
  • 2015.06.15

Még mielőtt felvásárolnánk a kozmetikai ipar által gyártott magas UV védelemmel rendelkező készítményeket, vessünk egy pillantást azokra a természetes megoldásokra, amelyek eredményes védelmet biztosítanak a napsugárzás ellen.


Még mielőtt felvásárolnánk a kozmetikai ipar által gyártott magas UV védelemmel rendelkező készítményeket, vessünk egy pillantást azokra a természetes megoldásokra, amelyek eredményes védelmet biztosítanak a napsugárzás ellen.

Nagyon nehéz ténylegesen meghatározni, hogy az egyes készítmények mennyire eredményesek, és hogy az agyonreklámozott termékek tényleg rendelkeznek-e azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel jellemzik őket, ezért a szkeptikusoknak adunk néhány kiegészítő megoldást, amelyekkel bebiztosíthatják magukat a nyárra.

Árnyékos tér – Talán túlontúl egyszerűnek hangzik, de az egyik legbiztonságosabb módja annak, hogy a napsugárzás káros hatásait elkerüljük, ha a legmelegebb órákban az árnyékban tartózkodunk. Ez nem jelenti azt, hogy ne élvezhetnénk a napsütést miközben úszunk, sokkal inkább azt, hogy alakítsunk ki olyan tereket, ahová vissza tudunk húzódni ha kitör a hőség. A látvány, az élmény ugyanolyan szép és jó lesz, ráadásul a bőrünk meghálálja, ha vigyázunk rá. Manapság nagyon sokféle árnyékolóra tehetünk szert, az Umbrosa dizájnos modelljei azon túl, hogy tökéletes árnyékot biztosítanak, még öltöztetik is a kertünket.

Fényvédő ételek – Nagyon sok étel rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek szervezetünk számára biztosítják a sejtvédelmet. A legfontosabbak az antioxidánsok, amelyek fokozzák a bőr természetes ellenállását az UV sugárzással szemben. Ilyen a fekete áfonya, a lazac, a csokoládé, a görögdinnye, a zöld tea vagy a gránátalma.

Természetes anyagok – Ha fontos bőrünk védelme, ha kiemelten figyelünk arra, hogy mindazok a termékek, amiket megeszünk, magunkra kenünk csak és kizárólag természetes anyagokból készüljenek, akkor a napvédelem esetében is olyan ökotermékek mellett tegyük le a voksunkat, amelyek ezeket az értékeket képviselik. Ma már a boltok, bio webshopok kínálatában bőven találunk ilyen jellegű készítményeket.

Természetesen, ha a tűző napra megyünk, akkor lássuk el bőrünket a megfelelő fényvédelemmel, és élvezzük, hogy medencénk mellett, vagy jakuzzinkban mindig védve vagyunk a nap káros hatásaitól.

Ha még nem rendelkezik a masszázsmedencéje megfelelő napernyővel, akkor itt megvásárolhatja.

Címkék: