Mi az a pellet grill és miért imádják annyian?

Az egyre szélesedő grill kínálatban már itthon is megjelent a pellet grill, ami kétség kívül egy igen különleges darab a piacon. Miben tud mást, újat nyújtani és miért szeretik annyian?


A pellet grillek felfűtése fa pellettel (kis méretű préselt faforgács hengereket) történik. Nemcsak a fűtőanyag tér el a gáz vagy faszén, fatüzelésű grillekétől, hanem a grill felépítése is. A pellet grillek elektromos áramot használnak a működéshez, ami elvesz valamit a szabadon használhatóságból, hiszen be kell dugni  a konnektorba, ugyanakkor hihetetlen pontos hőkontrollt nyersz.

Ez az egyik legnagyobb erőssége a pellet grilleknek: a kivételes, még a gázgrilleket is felülmúló hőkontroll, amit a Broil King Pellet grillek esetén wifin és bluetooth-on keresztül is irányíthatsz a telefonodról. Beállíthatsz egészen alacsony vagy éppen extrém magas hőfokot, amit folyamatosan szinten tart a rendszer, anélkül, hogy neked különösebben be kellene avatkoznod. Ezért ezt a grillt tényleg magára hagyhatod, miközben sülnek a finomságok.

Az automatikus pellet adagolás, a precíz hőtartás és a széles hőtartomány sokoldalú sütési repertoárt kínál. A füstöléstől a bbq sütésen át a pirításig bármit megold a pellet grill, így ha nem zavar az elektromos hálózathoz való kötöttség, akkor ezzel a grillel egy smoker, egy gázgrill és egy fával fűthető grill legjobb tulajdonságait és képességeit ötvözheted.

További előnye, hogy nagyon könnyen kezelhető. Egyenletesen süt, bár nem hagy domináns grill jeleket. A tárolására jobban oda kell figyelni, hiszen elektromos eszközként sérülékenyebb egy OFYR-nál, ugyanakkor tiéd a smart technológia minden előnye, amivel új szintre emelheted a grilltudásod.

A pellet grill tehát egy izgalmas szerkezet rengeteg előnnyel, amelyek arra várnak, hogy felfedezd őket!