Őszi teendők a grill körül

A grillezés lehet egy nyári hobbi vagy egy egész éven tartó szenvedély, így elsőként azt kell eldöntened, hogy szeretnéd ősszel és télen is folytatni a kültéri sütést vagy inkább elpakolnád a melegebb időkre a szerkezetet. Utána jöhet a többi!


A grillezésnek minden évszakban megvan a maga szépsége, de ha inkább az elpakolás mellett döntesz, akkor első lépésben tisztítsd meg a grillt, nehogy a rajta maradt zsírok és szennyeződések a hónapokig tartó pihenés alatt kárt okozzanak a grillben vagy odavonzzák az állatokat. Profi és grillekhez összeállított tisztítóeszközökkel érheted el a legjobb hatást és még a grilled ápolását is megoldhatod egy füst alatt!

A tisztítás után jön a száradás és a takaróponyva felhelyezése. A nedvességet és állatokat is távol tartó ponyva segít a grill védelmében akkor is, ha nem tudod teljesen fedett helyre zárni a téli időszakban. Mindig olyan ponyvát válassz, ami illeszkedik a grill alakjára és jól szellőzik, nehogy megrekedjen alatta a nedvesség!

Ha mégis úgy döntöttél, hogy nem küldöd téli álomra a grilled, akkor jöhet a felkészülés a hideg időben való grillezésre! Amennyiben még nincs, szerezz be egy grilles kötényt, ami védi majd a vastagabb, téli ruházatodat is a tűztől. A bőrből készült kötények például tökéletesek, hiszen nem kapnak könnyen lángra, még ha túl közel is hajolsz a grillhez!

Hogy állsz a világítással? Van a grill közelében olyan fényforrás, ami megkönnyíti a sütést? Ősszel és télen ugyanis nem csak a hideggel, de a korai sötétedéssel is meg kell küzdened, ezért mindenképpen szükséged lesz egy  megbízható és lehetőleg irányítható fényforrásra. Ha a grill közelében nincs ilyen, akkor szerezz be egy grillre szerelhető darabot, ami elég fényt ad a sütéshez.

Végül pedig ruházz be egy megbízható húshőmérőre, amit a húsban is hagyhatsz sütéskor. Ilyen például a Meater. Ez a vezeték nélküli mérő nemcsak azzal az előnnyel jár, hogy nem kell többször megszurkálnod a sülő húst. Van hozzá egy alkalmazás is, ami lehetővé teszi, hogy valós időben kövesd a grillen készülő étel állapotát, így nem kell állandóan a grill mellett állnod hidegben, esőben. Emellett hasznos tanácsokkal és tippekkel is segíti a grillezésed a pontos adatokat szolgáltató mérőeszköz!

Ha pedig még csak most szeretnél belevágni a grillezésbe, akkor használd ki az őszi akciókat és vegyél egy okos grillt, ami megkönnyíti a kezdeti időszakot, és rengeteg örömteli élményt tartogat majd számodra. Akár faszenes, fával tüzelhető, gázos vagy pellettel fűthető grillt szeretnél, itt biztosan találsz kedvedre való minőségi kültéri sütőt a grill utat megkezdéséhez!