A gőzkabin pozitív hatásai

A gőzkabinokkal elsősorban wellness hotelekben és Spa-kban találkozhatunk, de ma már az otthoni kabinok is elérhető közelségbe kerültek. A zuhanykabinokhoz hasonló, üvegfalú egységek pozitív hatásait különösen az őszi-téli időszakban használhatjuk ki leginkább. Melyek ezek az előnyök?


A gőzkabinok a bekapcsolástól számítva perceken belül meleg gőzzel telítik be a kicsi helyiséget, így használatuk azonnali, élvezetükre nem kell hosszasan várni, mint mondjuk a szaunákra. Napi rendszerességgel is érdemes őket alkalmazni a bőr, a szív- és érrendszer, valamint a tüdő számára is tartogat fontos pozitívumokat.

A gőz ugyan nem olyan forró, mint amivel a szaunában találkozhatunk, de az erősen párás környezet miatt a hatásuk mégis nagyon hasonlóvá válik. A meleg pára ugyanúgy stimulálja a bőrfelszíni ereket, amelyek kitágulnak és a gyorsabb véráramlás, a megnövekedett pulzusszám edzi az érfalakat, anélkül, hogy a vérnyomást megemelné. A kitágult vérerek gyorsabban képesek szállítani az oxigént és a tápanyagokat, valamint a méregtelenítés is fokozottabbá válik. Ennek köszönhető, hogy csökkenti a narancsbőr kialakulásának esélyét és a már meglévő cellulit tüneteit is minimalizálja.

A bőr emellett hidratáltabbá és rugalmasabbá válik, amitől a bőr egésze egészségesebb lesz.