A szaunás felöntés lépései

A szaunázás testet és lelket megtisztító szeánszát gyakran kíséri a felöntés, amely ugyan nem kötelező eleme a forró relaxálásnak, de sokat hozzáad az élményhez. A wellness hoteleben már rengeteg változatát kínálják, de otthon is kipróbálhatja! Mondjuk hogyan!


A felöntés szüksége lesz egy vödör vízre, az ehhez tartozó fa merőkanálra és egy törülközőre. Ezen kívül minden más opcionális. A felöntésekhez használt vizet ugyanis gyakran illatosítják különféle illóolajokkal. Az így kapott aromás gőzöket használhatja megfázások kezelésére vagy hangulatfokozóként. Az eljárás azonban ettől nem változik.

1. Kezdjen neki a szaunázásnak. A felmelegített helységbe üljön vagy feküdjön be, és hagyja, hogy átjárja a meleg.

2. Körülbelül öt perc után, amikor már kellően ellazult, jöhet a felöntés. Az erre előre odakészített hideg vizet öntse a kanállal közvetlenül a forró kövekre. A víz sisteregve elpárolog, és önt beburkolja a gőz.

3. Ekkor vegye elő a törülközőt, és azzal legyezze a gőzt az ön irányába. A hideg-meleg hatás keveredése felpezsdíti a bőr érzőreceptorait, és egészen fantasztikus módon ellazít.

4. A gőz eloszlásával, újra megismételheti a folyamatot.

A bőr felpezsdül, a testet elárasztja a boldogsághormon, és a méregtelenítés is rekord sebességre kapcsol. A felpörgetett anyagcsere áldásos hatásait, még jóval a szaunából való távozás után is élvezheti.

Látogasson el a MAXCity-be, hogy élőben is megtekintse és hazavihesse saját szaunáját.