Szekeres Adrien tudja, mi az újratervezés titka

  • írta:
  • 2015.05.11

Szekeres Adrient a SpaTrend Expo 2015 fellépőjeként köszönthettük a VIP est során. Az énekesnő elhozta legújabb dalát, majd a dallamos estet követően arról beszélgettünk mennyire fontos az önazonosság, a bátorság és a lehetőségek megragadása.


Szekeres Adrient a SpaTrend Expo 2015 fellépőjeként köszönthettük a VIP est során. Az énekesnő elhozta legújabb dalát, majd a dallamos estet követően arról beszélgettünk mennyire fontos az önazonosság, a bátorság és a lehetőségek megragadása.

Elhoztad az estre az új dalodat, és néhány ismert dinamikus és romantikus számot. Hogy érezted magad?

Jól. Nagyon kedves fogadtatásban volt részem és találkoztam néhány ismerős arccal. A közönség figyelme pedig mindig megtisztelő. Kellemes este volt.

A SpaTrend bemutatótermében járva felmerül a kérdés, a te életedben hogyan kap helyet az otthoni wellness?

Esténként szeretem megteremteni magamnak a nyugalmat. Nem kell hozzá sok, egy gyertya, egy jó zene és egy kellemes fürdővíz, ami mellett el tudok lazulni és a napi dolgokat le tudom tenni. Ősszel már kifejezetten várom az első hűvösebb napokat, amikor be lehet kuckózni, és meg lehet teremteni ezt a bensőséges hangulatot.

Mennyire tartod fontosnak a magadra szánt saját időt?

A mérleg a horoszkópom, így a magánélet és a munka közötti egyensúly megteremtése nagyon fontos számomra. Ha ez a harmónia valamelyik irányba elbillen, akkor újra kell szerveznem a dolgokat. Akkor tudok jól teljesíteni az élet bármely területén, ha jól érzem magam. Ehhez pedig szükséges, hogy elég idő jusson magamra, a családomra.  

Hogyan tudod mindezt megoldani?

Az ujjunk folyamatosan az újratervezés gombon van, hiszen az élet megállás nélkül hoz új helyzeteket. Ilyen tekintetben viszonylag rugalmas vagyok, nem várok sokáig egy döntés meghozatalára, amiről persze sok esetben csak utólag derül ki, hogy jó vagy rossz volt-e. De az élethez kell egy kis bátorság.

Előnyt élvezel abból a szempontból, hogy a férjeddel közösen dolgoztok.

Igen, 17 éve így zajlik az életünk, és kétségtelen, hogy sok szempontból könnyebb a helyzetem. Például elkerülhető a sok félreértés, ami többnyire abból fakadna, hogy a másik belegondol dolgokat egy gesztusba, egy nézésbe, egy hanghordozásba. Nálunk ez elképzelhetetlen. Annyira egymás előtt zajlik az életünk, hogy mindig tudjuk, mit él meg a másik. Másfelől mi ugyanazt a periodikát éljük: ha pörgünk, akkor azt mindketten egyszerre tesszük, ha pihenős időszakunk van, akkor annak minden pillanatát mindketten élvezzük.

Most melyik időszakot élitek?

Hat év után egy új dallal jelentünk meg, ami mögött sok munka áll, előtte pedig izgalom, hogy milyen lesz a fogadtatása.

Miért csak most?

Az alkotó folyamathoz más lelkület kell. Akkor írtuk a legtöbb dalt, amikor a gyerekekkel otthon voltunk. 2009-ben megjelent a Csak játék című album, utána nagyon sokat turnéztam, koncerteztem. Ez lett a fő profilunk, a dalszerzés pedig a héttérbe szorult. De már nagyon szerettem volna egy új számot.

Mondhatjuk, hogy akkor ez valaminek a kezdete?

Kétségtelenül egy nagy csönd után egy új dolog, amiből akár egy albumra valót is megjelentetnék, de már nem görcsölök azon, hogy mikorra jön össze. Változik a világ, senki nem várja már a lemezeket a boltok előtt sorban állva, a számokat letöltik a megosztókról, a klippeket megnézik a neten. Sokat változott a zenei világ, és ezeket figyelembe véve már nem lehet ugyanazzal a vehemenciával jelen lenni, mint korábban.

A változó zenei piac ellenére, te úgy tűnik, egészen biztos vagy saját magadban.

Amikor az ember elbizonytalanodik és keresi önmagát, akkor, ha szerencsés, ha van miből merítkezni, nem esik kétségbe. Amikor a kereskedelmi televíziókban elindultak a zenei vetélkedők, olyan sokan lettünk, mint eddig az egész szakmában összesen voltunk. Mivel ez egy megváltoztathatatlan helyzet, azokat az értékeimet kellett megkeresnem, amitől több vagyok. Így született meg a koncertturné gondolata. Ma, Magyarországon, kevés olyan magyar pop énekesnő van, aki turnézik, és az emberek belépőjegyet vásárolnak a koncertjeire. Én erre fektettem a hangsúlyt és tökéletesen elégedett vagyok.

Ez lenne a titkod?

Részben igen. De ehhez szervesen kapcsolódik, hogy van egy rendkívüli zenekarom, egy producer-zeneszerző férjem, aki képes összerakni egy ilyen turnét. Mögöttem egy erős bázis áll, mert amikor decemberben a 23 napból 22-t fellépéssel töltök, akkor nem tudnám mindezt megtenni az édesanyám és a húgom segítsége nélkül. Ebből a szempontból nagyon szerencsés vagyok, és igen, ebben az értelemben ez egy nagyon fontos feltétele a sikeremnek.

Címkék: