Demeter Pincészet: Tradíció és fejlődés

A nagy múltú Egri Borvidéken gyökeret eresztő Demeter Pincészet 20 hektáron folytat hagyományos szőlőművelést a vásárlók és a szakmai ítészek nagy megelégedésre. 


A nagy múltú Egri Borvidéken gyökeret eresztő Demeter Pincészet 20 hektáron folytat hagyományos szőlőművelést a vásárlók és a szakmai ítészek nagy megelégedésre. 

A pincészetét 2000-ben megalapító Demeter Csaba a tradicionális szőlőgazdálkodásra esküszik. Idős ültetvényeiken a szőlő az első, náluk nem a borász, hanem a bor diktál. De a mindenek előtt való hagyományszeretet nem gátolja a fejlődést, és az új utak keresését sem. Ahogy az alapító vallja: „Ismerd és tiszteld a múltad, és látni fogod a jövődet!” 

A kísérletező kedvű tulajdonos a vásárlói igényeket is figyelembe véve fejleszti pincészetét, figyelve arra, hogy minden típusú fogyasztót kiszolgálhasson. Demeter Csaba sokoldalúsága, borainak változatosságában testesül meg. Kínálatában ezért egyaránt megtalálhatjuk a könnyed, gyümölcsös borokat és a testesebb, rusztikusabb nedűket is. 

Ha valaki Eger legrégebbi pincéi között jár, ne felejtsen el betérni a Kőlyuk Pincesoron található, 400 méter hosszan tekergőző Demeter Pincészetbe. Itt nemcsak „Eger legszebb pincéjét” (2001-es díj) pillanthatják meg, de beleshetnek az egri borok titkos életébe is: megtudhatják, mi történik a szőlővel, míg palackba nem zárják rubinvörös és fehér lényegét.

A Demeter Pincészet munkájáról, borairól a www.demeterpinceszet.hu weboldalon olvashatsz még többet, vagy csatlakozz a facebook oldalukhoz a legfrissebb borajánlókért: www.facebook.com/Demeter Pincészet.

Címkék: