Gere... Borból szálloda

Hogy bort szerető nemzet a magyar, az vitán felül áll. Hogy értünk is a jó borok készítéséhez, arra pedig kiváló bizonyítékul szolgál Gere Attila pincészete. A Villányi Borvidék emblematikus borait adó családi vállalkozás húsz éve kényezteti a borbarátokat  országhatáron innen és azon túl. 


Hogy bort szerető nemzet a magyar, az vitán felül áll. Hogy értünk is a jó borok készítéséhez, arra pedig kiváló bizonyítékul szolgál Gere Attila pincészete. A Villányi Borvidék emblematikus borait adó családi vállalkozás húsz éve kényezteti a borbarátokat  országhatáron innen és azon túl. 

A nemzetközi viszonylatban is nagy közkedveltségnek örvendő Gere borok között igazi különlegességeket is találhatunk, kezdve a pincészet csúcsborától, a Kopár Cuvée-től. Az erőteljes ízvilágú, komplex illatú bor különleges, hosszan tartó aromáját és gazdag beltartalmát gondos odafigyeléssel végzett készítésének köszönheti. Kopár Cuvée-t csak a legideálisabb időjárási feltételeket biztosító években palackoznak, gondosan szelektált alapanyagokból. 

A legutóbb 2009-ben készített Kopár Cuvée mellett a pincészet nem kisebb hírességeket tartogat még a mélyben, mint a 2004-ben a legjobb nemzetközi vörösbor címet elnyerő Solus. A Merlot szőlőből készült elegáns, testes nedű azonban még mindig csak egy apró részéről mesél a család szőlő iránti elkötelezettségének. 

2001. óta szőlőmag és szőlőhéj őrlemény, valamint E-vitaminban gazdag szőlőmagolaj gyártásával is foglalkoznak, ami talán az egyik legismertebb antioxidáns napjainkban. Akinek pedig még mindig nem elég a szőlőből, az látogasson el a családi szállodába, hogy a vinoterápiás kezeléseket nyújtó wellness részlegen szinte szó szerint megmártózhasson a borban. 

Címkék: