- írta: Peitli Csilla
Ne szabjunk határt a pezsdítő élvezeteknek!
- írta: Czető-Pauer Krisztina
- 2013.12.05
Carla – könnyed, kecses, izgalmas. Az etyeki Kertész Családi Pincészet igazi ékessége, lazacszínű nyerspezsgője, nem engedi, hogy csak úgy szó, vagy inkább kóstoló nélkül elsétáljunk mellette. Egy korty a könnyed, légies vonásokkal bíró buborékos gyönyörből és elvetjük hamar eddigi szokásainkat, mikor még csak ünnepnapokon koccintottuk össze a pezsgős poharakat.
Carla – könnyed, kecses, izgalmas. Az etyeki Kertész Családi Pincészet igazi ékessége, lazacszínű nyerspezsgője, nem engedi, hogy csak úgy szó, vagy inkább kóstoló nélkül elsétáljunk mellette. Egy korty a könnyed, légies vonásokkal bíró buborékos gyönyörből és elvetjük hamar eddigi szokásainkat, mikor még csak ünnepnapokon koccintottuk össze a pezsgős poharakat.
Kertész Zoltán, a pincészet tulajdonosa szerint a buborékos nedűt semmi esetre sem szabad eldugni a ritka alkalmakra: „A jó pezsgő bármikor kivételessé teszi a szürke pillanatokat. Egy koccintás jóízű beszélgetéseknek, új ismeretségeknek lehet remek alapja." De sokunknak sokszor mégis nehéz ügy – mikor vegyük fel és hová illesszük a menüsorba?
A Kertész Carla eperillatú, ízében üde almás, meggyes, citrusos jegyekkel büszkélkedő buborékos roséként nemcsak könnyebb ételek, mint egy ínycsiklandó lazac, osztriga, fehérhúsok, esetleg levesek elé passzol, de jól illeszkedik desszertekhez is. A pezsgő nemcsak sokféle menühöz, hanem minden alkalomhoz is passzol: kedvünk szerint vethetjük be a karácsonyi vacsorán, hétvégi reggeleken, vagy kortyolhatjuk egy kis délutáni relaxálás alkalmával.