3 tipp a nyári jakuzzi használathoz

A masszázsmedence melege felüdülést, pihenést és lazítást jelent, de a nyári kánikulában is lehet élvezni a 40 fokos vizet? Ilyenkor inkább a hűs vízre szavazunk, amely eléréséhez adunk is 3 tippet ennek megvalósításához!


1. A reggel és este hatalma

Nyáron korán kel és későn nyugszik a nap, így megnövekszik az aktív óráink száma, hiszen világosban sokkal könnyebb tevékenynek maradni. A jakuzzi élvezetére kihasználhatod a reggel és este lopott óráit, amikor szerencsére a külső hőfok is alacsonyabb általában. Egy hűvösebb hajnalon a langyos medence megadja azt a minőségi napindítást, amire oly sokan vágynak. Az esti időszakban pedig akár családdal, partnerrel együtt is élvezhetitek, hogy a lassan hűlő levegő és a meleg víz kontrasztja kényezteti az érzékeket.

2. A jetek járatása

A masszázsbefúvók víz és levegő keverékével érik el az erős masszázshatást. Amikor a levegő hűvösebb, mint a víz, amely még a fűtés kikapcsolása után is meleg lehet a tűző nap hatására, akkor a jetek megjáratása segíthet a víz lehűtésében. Ha nincs a medencén nyári mód vagy hűtőrendszer, mint a Caldera Spas jakuzzikban a CoolZone, akkor a jetek bekapcsolásával kissé lehűtheted a vizet.

3. Tető és árnyékoló

A thermotetők használatával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, hiszen nyáron bent tartja a hőt és nem engedi szellőzni/hűlni a vizet. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy a napsugaraktól is védi a vizet a tető. Ráadásul, ha fent van, akkor a párolgás miatt sem veszítesz vizet, hiszen az lecsapódik a  tetőn és visszakerül a medencébe. Ezzel együtt is érdemes a tetőt okosan használni a nagy kánikulában. Egy vagy két saroknál emeld fel és támaszd ki a tetőt éjszakára, hogy átszellőzhessen és hűlhessen a víz. Tegyél árnyékolót a jakuzzi fölé. Ezzel nemcsak a közvetlen napsugarakat iktatod ki, de a medencében pancsolva sem kell a leégéstől tartanod.

+ Ha pedig gyorsan és azonnal szeretnél a víz hűvösében kipihenni a nap fáradalmait, akkor vess be fagyasztott ásványvizes palackot, jégakkut vagy jégkockákat!