3 tipp masszázsmedence karbantartáshoz

Ha azt szeretnéd, hogy a hét minden napján, bármikor rendelkezésedre álljon a masszázsmedence, akkor a karbantartásra folyamatosan ügyelni kell. Ez nem jelent napi munkát, ha betartasz pár jó tanácsot!


Legyen elég vízkezelő szer!

Evidensnek tűnik, hogy mindig legyen elegendő vízkezelő, mégis gyakran úszik el egy pihentető fürdő a víz elégtelen állapota miatt. Elég pár napi figyelmetlenség, hogy a vízben elszaporodó organizmusok miatt esedékessé váljon egy sokkolás. Már ha van hozzá alapanyag!

Vizsgálat nappali fénynél!

Mindig gondolkodj előre! Ez nemcsak a víztisztítók beszerzésénél, de a medence átvizsgálásánál is igaz. A nappali fényben könnyebb észrevenni mondjuk a thermo tetőn található apró szakadásokat vagy a héj repedését. Ezeket mindig orvosold időben, hogy megelőzd a nagyobb baj kialakulását!

Szűrők, szűrők és szűrők!

A fürdés első számú közellensége a koszos víz. Ennek pedig leggyakoribb okozója a szűrő, ami egy bizonyos szennyezettségi szint felett már nem képes ellátni feladatát és visszaengedi a koszt a medencetérbe. A heti szűrőtisztítást még akkor se hagyd el, ha nem használtad intenzíven a medencét. Átnézni ilyenkor is érdemes. Ártani biztos nem fog.