A jakuzzi befúvók választásánál mire figyelj?

A jakuzzikról a feszültséget eltüntető forró víz és a lazító masszázs jut eszünkbe, de vajon milyen masszázsélményre számíthatunk? Az eltérő medencék és befúvó típusok akkora különbséget jelentenek, és ha igen, akkor mire kell figyelni a kiválasztásukkor?


Mióta a Jacuzzi fivérek elkészítették első víz és levegő keverékével masszírozó, kárba tehető szerkezetüket, rengeteg víz lefolyt a lefolyón. A fejlesztők és mérnökök együttes munkájának köszönhetően a masszázsmedencék hidromasszázs-kínálata szélesebb, mint valaha. Mit is jelent ez pontosan?

A professzionális masszázsmedencék víz és levegő keverésének segítségével érnek el egy, általában, változtatható erősségű sugarat, amely nyomást gyakorol a test különböző pontjaira. A jetek között azonban nem az az egyetlen különbség, hogy hol helyezkednek el a medencében, így a kiválasztásuknál több szempontot is figyelembe kell venni.

A változatos masszázsélmény eléréséhez nézd meg, hogy a jetek vízátengedő szelepének átmérője mekkora. Minél nagyobb a vízsugarat átengedő lyuk, annál nagyobb lesz a vízsugár és annál inkább masszíroz nagy területeket. A kisebb átmérővel viszont mélyebb és koncentráltabb masszázs érhető el, így érdemes olyan medencét választani, ami vegyíti a két típust.

Legalább ilyen fontos a jetek vízkieresztése. Nem minden befúvó ad ugyanis erős sugarú, egyenes vízsugarat. Vannak pulzáló vagy éppen körkörösen mozgó sugarakat generáló jetek, amelyek kellemes változatosságuk mellett más-más területek megdolgozásáért felelnek.

Minél többféle a jetkészlet, annál változatosabb pezsgőfürdőt kínál egy medence. A sok azonban nem feltétlenül jelent jobbat, pláne, ha a medence motorja nem bírja a többféle befúvó egyszerre történő üzemeltetését. Szerencsére a HotSpring medencéknél nincs ilyen probléma, erős motorjuk képes az egész jetkészlet meghajtására, hogy egyszerre akár többen is élvezzék a hidromasszázst a maga teljességében.