A masszázsmedence jótékony hatásai a téli lehangoltság ellen

Sokak számára elérkezett az őszi fáradtság után a téli depresszió időszaka. Ilyenkor tompábbnak érezhetjük magunkat, néhányunknál megjelennek a depresszió első jelei is. Ezt a jelenséget angolul SAD-nek nevezik, melynek magyar megfelelője a szezonális affektív zavar nevű betegség.  Kiváltó oka a biokémiai egyensúly felbomlásában keresendő, melyet a rövidebb nappalok és a kevesebb természetes fény okoz.

Az évszakok változásával és a kevesebb napfény miatt felborul a biológiai egyensúlyunk, és kizökkenünk a megszokott napi ritmusból. Az egyik elmélet szerint a kevesebb napfény van hatással hangulatunkra, alvási ciklusunkra és hormonjainkra. A másik teória, hogy a fény hiánya azokat az úgynevezett a neurotranszmittereket zavarja meg, melyek agyunkból az idegsejtjeinkbe szállítják az információkat, és ez okozza a hideg évszakhoz köthető lehangoltságot.


Milyen tünetek utalnak a téli depresszióra?

Fáradtnak érezzük magunkat, nincs kedvünk a mindennapi, megszokott tevékenységekhez, nincs kedvünk emberek közé, társaságba menni, nehezen alszunk el, vagy éppen nagyra nő az alvásigényünk, és nehezen tudunk felkelni. Érzékenyebbek, idegesek vagyunk, és gyakran súlygyarapodást is okoz a téli kedvetlenség, mivel a szomorúság növeli a szénhidrátok iránti vágyat.

Mit tehetünk a téli mélabú ellen?

Ha tapasztalja magán a téli depresszió tüneteit, akkor itt az ideje, hogy felvegye vele a harcot!

A napfény pótlása nagyon fontos a sötét téli napokon, de ennél sokkal többet is lehet tenni egészségért és jobb közérzetért.  A jakuzzizás sokat segíthet a téli depresszió leküzdésében. Egy kültéri masszázsmedencében a friss levegőn és természetes fényben tartózkodhatunk, elmerülve a kellemes, meleg habokban gondolnunk sem kell a csípős hidegre.

Naponta 20 perc jakuzzizás ellazít és feltölt. Amellett, hogy a vízsugarakkal tetőtől talpig átmasszíroztathatjuk magunkat, és teljesen ellazulhatunk, a rendszeres masszázsmedence használatnak számos egyéb előnye is van. A pezsgőfürdőzés jótékonyan hat az elalvási nehézségekre, oldja a stresszt, serkenti a vérkeringést, ellazítja az izmokat, javítja általános közérzetünket.

Egy masszázsmedencével otthonunkban megtapasztalhatjuk, hogyan változtatja meg életminőségünket a rendszeres jakuzzizás. A pezsgőfürdőzéssel búcsút mondhatunk a téli melankóliának, a stressznek, nyugodtabban alhatunk, és a párunkkal is meghitt perceket tölthetünk el a kellemes, forró masszázskádban.


A SpaTrend üzletei már a 2023-as legújabb masszázsmedence modellek fogadására készülnek. Ez alkalomból az ünnepek előtt hatalmas kedvezményekkel és meglepetésekkel várják a látogatókat a SpaTrend bemutatótermei, így akár már ezen a télen átélheti saját masszázsmedencéje jótékony hatásait, és egy olyan ajándékkal lepheti meg szeretteit, mely hosszú éveken át az együtt töltött minőségi idő megfizethetetlen perceivel teszi gazdagabbá családját!