Az elégedett jakuzzi tulajdonosok titka a körültekintő választásban rejlik

A masszázsmedence tulajdonosok már tudják, mit jelent elmerülni saját jakuzzinkban egy fárasztó nap után. Aki rátalált a tökéletes jakuzzi modellre, tisztában van vele, hogy hosszú távú befektetése milyen sok örömöt és élményt jelent családja számára.

Ahhoz azonban, hogy valóban boldogságot, és ne bosszúságot okozzon számunkra jakuzzink, érdemes jól megválasztani a jakuzzi márkáját, típusát, és a kereskedést, ahonnan a jakuzzit beszerezzük. A masszázsmedence kiválasztása nagyon nagy körültekintést igényel, mert egy ilyen komoly eszköz megvásárlása hasonló egy autóvásárláshoz.

Ahogy egy gépjármű kiválasztása esetén figyelembe vesszük a márkát, a szervizhátteret, teljesítményt, az üzemanyag típusát, a biztonsági extrákat, a többzónás klímát, vagy a csomagtartó űrtartalmát, úgy a masszázsmedence vásárlásakor is jó pár szempontot érdemes megvizsgálnunk.


Miért nem elég információ a jetek száma? A masszázsbefúvók száma nem egyenlő a jakuzzi minőségével!

Sok jakuzzi gyártó létezik, és a legtöbbjük nagyon hasonlóan építi a masszázsmedencéket – akrilhéjjal, szintetikus, fahatású burkolattal és olyan kész alkatrészekkel, mint a fűtőbetétek és a keringtető szivattyúk. Egyes márkák esetében az egyetlen módja annak, hogy többi gyártóval felvegyék a versenyt, hogy rengeteg befúvót építenek a masszázsmedencébe. A több fúvóka azonban nem egyenlő egy jobb jakuzzival, vagy a jobb masszázsélménnyel.

A több befúvóhoz több energiafelhasználásra van szükség. Kisebb motorral a masszázsélmény, és a vízsugár ereje lesz gyenge, nagyobb motorral pedig a jakuzzi energiafelhasználása nő az egekbe.

A tájékozott vásárló keresés közben rájön, hogy a jetek számánál sokkal fontosabb dolgokat is figyelembe kell venni a jakuzzi kiválasztásakor – például a termék általános minőségét, a garanciát, az energiahatékonyságot, a szűrést és a vízkezelési lehetőségeket. A legjobb márkák összességében több figyelmet fordítanak a jakuzzi minden tulajdonságának minőségére, mint a befúvók számának növelésére.

Egyes jakuzzi-márkák sok fúvókát kínálnak, de nem a masszázsélmény változatosságát. Ha élvezetes hidromasszázs élményre vágyik, válasszon egy olyan márkát, mint a Hot Spring amely számos különféle masszázsbefúvót kínál: nagy, pulzáló vízsugarat kibocsájtó fúvókákat a hát és a vállak nagyobb izomcsoportjaihoz; erőteljes irányított fúvókák a fájó, feszes nyakizmok fellazítására vagy, a fáradt vádli izmok masszírozására; és egy erős vízsugarat, mely enyhülést jelet a  fájó  talpaknak.

A Moto-Massage® DX jet például erőteljes vízsugárral dolgozik, amelyek fel-le masszírozzák a hátizmokat. A Moto-Massage DX csupán két fúvókának számít, mégis páratlan hátmasszázst nyújt.

Nem a méret a lényeg!

Akár a tágas kertbe képzeli el a masszázsmedencét, vagy a szűkebb, árnyékos teraszra, a jakuzzi méretének kiválasztása fontos döntés. Szerencsére nagyon sok lehetőség van. De ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő méretet és kialakítást az Ön és családja számára, nem csak a jakuzzi körüli térre kell gondolnia. Meg kell fontolnia, hogyan fogja használni a masszázsmedencét, ki fogja használni, és meg kell határoznia a beülők megfelelő számát.

A nagy családok számára tervezett hatszemélyes jakuzziktól a párok számára tökéletes, kétszemélyes fekvőhellyel is rendelkező modellekig, méretet tekintve széles választék áll rendelkezésre. Még az azonos számú beülővel rendelkező jakuzzik is eltérő méretűek lehetnek, ezért vásárlás előtt érdemes néhány mérést végezni otthonunkban, nem csak a jakuzzi helyének, tekintetében, hanem az elhelyezés útvonalát is érdemes figyelembe venni, hiszen a jakuzzi vásárlás része a telepítés is, melynek költségei könnyedén megugorhatnak az esetleges átépítési munkálatok, vagy akár egy darubérlés miatt.

Energiahatékonyság- a bűvös hármas

Három főbb szempontot érdemes figyelembe venni, ha azt szeretnénk, hogy a jakuzzit alacsony költségek mellett, hosszú távon üzemeltethessük:

1. Hőszigetelés: A masszázsmedence sok energiát veszíthet a falakon keresztül. A Hot Spring  100%-os szigeteléssel kínálja modelljeit, amely segít a hőt ott tartani, ahol szükség van rá – a vízben!

2. Energiahatékony keringtető szivattyú, mely folyamatosan keringteti a vizet. A Hot Spring modellekben található keringtető szivattyú fogyasztása megegyezik egy 40w-os izzóéval.

3. Szigetelt medencefedés, mely tökéletesen illik a masszázsmedencére, és megakadályozza, hogy az értékes hő a víz felületéről távozzon.

Pro tipp: A legtöbb jakuzzi modellnél több energiát igényel a víz felmelegítése, mint az egyenletes hőmérsékleten fenntartása. Érdemes a vizet a kívánt hőmérsékleten tartani, ha gyakran használjuk a masszázsmedencét.

Hol érdemes a tökéletes modellt keresni?

A SpaTrend több évtizedes múlttal az amerikai Hot Spring és Caldera masszázsmedencék kizárólagos forgalmazójaként már több ezer wellness rajongónak segített rátalálni arra a masszázsmedencére melyet hosszú évekig alacsony költségek mellett, elégedetten használhatnak.

Az ünnepekre készülve a SpaTrend bemutatótermei hatalmas jakuzzi kedvezményekkel és meglepetésekkel várják a látogatókat. A SpaTrend jól képzett és tapasztalt jakuzzi szakértől segítenek az egyéni vásárlói igényeknek legmegfelelőbb jakuzzi modellek kiválasztásában.