A migrént is elmulaszthatja a masszázsmedence?

A fejfájások legrosszabbika a megfoghatatlan migrén, amely hirtelen jön és letaglóz. A kifejlődött migrén nemcsak a munkavégzést teszi lehetetlenné, de a hétköznapi tevékenységeket is pokollá változtatja. A gyógyszeres kezelés mellett létezhet egy másik megoldás is az elűzésére!


A migrén kialakulását, működését és gyógyítását még ma is kutatják. Kiváltó oka a Mayo Klinika tanulmánya szerint sokféle lehet, van, akinél hormonális változások állnak a háttérben, másoknál a stressz vagy éppen az alvási szokások drasztikus változása hozza elő a migrént.

Az utolsó két esetben nyújthat segédkezet a migrén legyőzésben a masszázsmedence. A forró vizes, lágy masszírozást kínáló hidroterápiás eszköz enyhet ad fájdalom esetén, de a megelőzésben is nagy szerepe lehet.

A masszázs és a meleg együttesen lazító és feszültségoldó hatású, ennek révén pedig stresszcsökkentő egy-egy ilyen fürdés. A közvetlenül (fél órával) lefekvés előtt vett jakuzzis fürdő pedig mélyebb és pihentetőbb alvást tesz lehetővé. Így csökkennek a migrént kiváltó lehetséges okok, és növekszik a minőségi kikapcsolódásra fordított idő.