Ezért ne vegyen tető nélkül masszázsmedencét!

A masszázsmedencék egyik legfontosabb kiegészítője a thermotető! Nemcsak télen, hanem minden évszakban hatalmas segítség, sőt elengedhetetlen. Hogy miért ennyire nélkülözhetetlen ez a kellék, arra három érvünk is van!


Megtartja a hőt!

Ahogy a kiegészítő neve is mutatja, thermo tető, tehát remekül szigetel. A modern, professzionális masszázsmedencék hőszigetelése ma már egészen kiváló, de a szabad vízfelületet nincs, ami szigetelje. A felmelegített víz hőjének 90%-a éppen ezért itt is távozik, amit azonban könnyen megakadályozhat egy tetővel. Ezek a hermetikusan záródó tetők nem hagyják elszökni a meleget a medencéből, és gátolják a víz párolgását is. A gőzként felszálló víz ugyanis nem tud szabadon távozni a tető képezte akadály miatt, azon lecsapódik, majd visszakerül a jakuzzi rendszerébe. Ezáltal nemcsak a felesleges vízfűtéstől kímélte meg magát., de a víz utántöltését sem kell olyan gyakran megejtenie.

Kívül tartja a szennyeződéseket!

A hő és a víz bent tartásán kívül, a tető arra is alkalmas, hogy kint tartson bizonyos szennyeződéseket. A szabad vízfelület ugyanis nemcsak a rovarokat vonzza, de könnyen koszolódik porral, levéllel és tulajdonképpen bármilyen szennyeződéssel, ami a masszázsmedence környékén megtalálható. Kültéri egységeknél ez bizony komoly probléma is lehet, amit kézi lehalászással és gyakori víztisztítással, cserével lehet csak orvosolni. Ezt a problémát csökkenti le, ha a használaton kívüli medencére felteszi a tetőt. Ilyenkor az fizikai gátat képez a víz és a potenciális veszélyforrás között, így minimalizálva a vízbe hulló kosz mennyiségét.

Biztonságot ad!

Ahol kisgyerekek és kisállatok vannak a családban, ott a tető biztonsági faktorát is érdemes megemlíteni. Mivel az ideális tető pontosan illeszkedik a medencére, jó esetben vákuumot is képez, ezért felnyitni a gyerekek számára kézzel egyáltalán nem könnyű, a kisállatoknak meg szinte lehetetlen. (Hacsak nem találják meg az elektromos nyitót hozzá!), ezért nem kell tartania attól, hogy véletlenül beleesnek a vízben vagy felügyelet nélküli pancsolást terveznek!

Ezek fényében talán nem is csoda, hogy ma már a profi pezsgőfürdőkhöz jár a tető. Ezzel könnyebb lesz a víz melegen és vízszint állandóan tartása. A pozitív változásokat a pénztárcáján veheti majd észre leghamarabb, hiszen csökken a fogyasztás vízből és elektromos áramból is egy jó tetőnek köszönhetően. Az általa nyert biztonságérzet pedig pénzzel megfizethetetlen!