Fája a nyaka és a válla? Üljön be a masszázsmedencébe!

Munkanapjaink nagy részét vagy a számítógép előtt ülve töltjük, vagy éppen valamilyen rémesen kifacsarodott testhelyzetben próbálunk egyszerre telefonálni, jegyzetelni, kávét főzni majd inni, mindezt úgy, hogy közben még legalább két e-mailt írunk szimultán. Ezek után sajnos semmi okunk csodálkozni azon, hogy a nap végére megfájdul a nyakunk, vállunk és hátunk. Hatékony megoldást keres anélkül, hogy gyógyszerekkel terhelné meg szervezetét? Mutatjuk, hogy mit tegyen!


Az már köztudott, hogy számítógép-, tablet-, és okostelefon-használat közben olyan testhelyzetet veszünk fel, melynek hatására megfeszülnek nyaki- és vállizmaink. Ez a görnyedt, feszült testtartás könnyen okozhat fájdalmat felsőtestünk szinte bármely részében, de leginkább a nyak és váll területén jelentkeznek a problémák. Mit tegyünk ilyenkor? Hogyan mulasszuk el a fájdalmat gyógyszer nélkül, illetve hogyan előzhetjük meg ennek kialakulását? Erre kerestük a választ!

A kütyük okozta testi és lelki problémák legjobb ellenszere a mozgás, nyújtás, pihenés, meditáció és hőterápia. Ami pedig mindezt egyesíti magában – valószínűleg ön is kitalálta már nem más, mint a masszázsmedence! Alkalmazza az alábbiakat nyak és vállfájdalma kezelésére és megelőzésére egyaránt.

Tervezze be a napirendjébe! Naponta legalább 20 perc masszázsmedence használat javasolt a fent problémák enyhítésére illetve megelőzésére. Mindegy, hogy munkanapja elején vagy annak végeztével iktatja be napirendjébe, ugyanúgy hatásos lesz. Mint sok más terápia esetében, itt is a rendszeresség a kulcsszó!

Használja a jeteket! Fontos, hogy a masszázsmedencében töltött 20 perc alatt ne csak relaxáljon, hanem tudatosan masszíroztassa végig nyakát, vállát, hát- és karizmait. Izmai meghálálják majd az extra törődést!

Alakítson ki megnyugtató környezetet! Ez a napi 20 perc szóljon a teljes testi-lelki kikapcsolódásról és regenerációról. Kapcsolja ki telefonját, tegyen fel meditációs zenét illetve nyugodtan alkalmazzon aromaterápiás illóolajokat, illatgyertyákat is.

Nyújtsa meg elfáradt izmait! A meleg vízben való nyújtás igazán hatásos ellenszere a merev, görcsös izmoknak. A hidroterápia végeztével ne felejtse el óvatosan, vigyázva megnyújtani a főbb izomcsoportokat. A komplex masszázsterápiát követő nyújtás segítségével megelőzheti a nagyobb csomók, komolyabb izom fájdalmak kialakulását.

Ahogy a legelején említettük a terápia sikeressége nagyrészt a rendszerességen múlik. Csak az első pár napban kell odafigyelnie arra, hogy megtalálja napirendjében a terápiához szükséges fél órát. Hamarosan érezni fogja a testi-lelki változást: könnyebben kel fel reggelente, kevésbé lesz feszült napközben, javul koncentrációja és hangulata, mélyebben alszik és fájdalmai is enyhülnek. Ezek után már várni fogja, hogy újra elmerülhessen medencéjében, hiszen tudja, hogy ez a kis idő nem csak nyakfájdalmaira hoz enyhítést, megváltoztatja mindennapjait is.

Ön is szívesen kipróbálná a fentieket, de még nincs masszázsmedencéje? Kattintson ide és válassza ki az önnek legmegfelelőbbet!