Fényterápia a jakuzziban

A hideg őszi estéken egészen különleges hangulata van egy szépen kivilágított masszázsmedencének, ami hívogató fényével és a felszálló gőzével csábít a pihenésre. A víz alatti LED világítás színét általában te választhatod meg, hangulatodnak megfelelően. Hogyan hozd ki a legtöbbet a fényterápiából?


A modern masszázsmedencék tervezői a kényelmi funkciók és a technikai fejlesztések mellett arra is kiemelt figyelmet fordítanak, hogy a jakuzzik a szemnek is kellemesek legyenek. Amellett, hogy élvezetes őket használni, már a szemet is kényeztetik. Nappal láthatod a letisztult vonásait, az elegáns oldalpanelokat és a kellemes masszázst ígérő jetek víz alatti birodalmát. Az éjszaka sötétjében pedig egy egészen új arcát ismerheted meg a masszázsmedencédnek.

A külső világítás sejtelmes fényéből előbukkan a párába öltöztetett jakuzzi, amelynek vize felragyog a víz alatti világításnak köszönhetően. Míg azonban a külső világítások iránymutató és információ hordozó szerepet töltenek be, addig a belső fények terápiás célt is szolgálhatnak. Ez a LED-es fényterápia, ami energia- és költséghatékony, kedélyjavító és kifejezetten jót tesz a bőrnek.

A HotSpring és Caldera Spas jakuzzikban általános színek (piros, zöld, kék) mindegyike terápiás hatású, amelyeket beépíthetsz a mindennapi wellnessbe. A folyton változó, élénkítő hatású színkavalkád mellett egy-egy szín mellett is leteheted a voksod, és a masszázzsal egy időben, élvezheted a fényterápia áldásait is. 

A LED-es fényterápia pozitív hatásait a NASA is próbálta kiaknázni az űrbeli növénytermesztéshez, de a kísérletek alatt arra jöttek rá, hogy a fénynek gyógyító hatása van.

Az LED fény nem tartalmaz ártalmas ultraibolya sugarakat, így nem károsítja vagy égeti meg a bőrt, ezért rendkívül biztonságosnak számít.

A zöld színnek nyugtató, lazító hatása van, amely kifejezetten jó a stresszűzésben, hajtósabb időszakban érdemes ezt választanod a jakuzzizáshoz.

A kék fény gyulladáscsökkentő, feszültségoldó és fájdalomcsillapító. Fejfájás, izomfájdalmak vagy nátha esetén hozzásegíthet, hogy jobban érezd magad.

A piros színű fény pulzusnövelő, stimulálja az ér- és idegrendszert valamint a kollagéntermelést is ösztönzi, így anti-aging hatása is van.

A színek a testre és a lélekre egyaránt hatnak, érdemes tehát kipróbálni mindet és személyesen is megtapasztalni, hogy az egyes fényváltozatok mit váltanak ki belőled. Majd ezzel a tudással felvértezve hatékonyabbá, élvezetesebbé és még különlegesebbé teheted az otthoni wellness szeánszokat.

Használd ki a hűvös, őszi estéket és pihenj meg minden nap a forró, színes és stimuláló masszázsmedencében!