- írta: Peitli Csilla
Papr!kum – rázva, nem keverve!
- írta: Peitli Csilla
- 2014.03.09
Toronyi Péter Red Dot Design díjas tervező fiatal kora ellenére már számtalan elismerést magáénak tudhat változatos megjelenésű alkotásaiért. Az újszerű megoldásokat kereső tervező a magyar konyha legnépszerűbb alapanyagában, a paprikában is meglátta a lehetőséget.
Toronyi Péter Red Dot Design díjas tervező fiatal kora ellenére már számtalan elismerést magáénak tudhat változatos megjelenésű alkotásaiért. Az újszerű megoldásokat kereső tervező a magyar konyha legnépszerűbb alapanyagában, a paprikában is meglátta a lehetőséget.
A Papr!kum névre keresztelt fűszermozsár elsősorban friss paprikaőrlemény készítésére szolgál. A letisztult formavilágú, kecses darálót elég párszor megrázni, hogy az egészben beletett fűszerpaprika porrá őrlődjön. Minél tovább rázzuk a darálót, annál finomabb szemcséket kapunk, de 15 másodpercnél a paprikapor elkészítése sem tart tovább.
A paprika természetesen bármilyen tetszőleges fűszernövénnyel helyettesíthető, akár saját fűszer kombinációkat is készíthetünk pár másodperc alatt frissen, a tálalt asztalnál ülve. A gyors és hatékony darálás, aprítás lehetővé teszi, hogy sokkal több friss fűszert használjunk a konyhában, nehézség és pepecselés nélkül.