Hogyan marad kristálytiszta a jakuzzi vize? Útmutató a hatékony víztisztításhoz

Masszázsmedence vásárlás előtt a leggyakoribb kérdések a vízcsere gyakoriságával, illetve a higiéniával kapcsolatosak. Amikor ugyanis a szándékaink már komolyak, a fejünkben lejátszódik egy rövid jelenet, melyben a medence karbantartása több időt és energiát emészt fel, mint az élvezetes használat. A jó hír, hogy ennek éppen az ellenkezője történik majd.


Azt is mondhatnánk, hogy öntsünk tiszta vizet a medencébe, de az első alkalom után egy jó darabig – ha betartjuk az előírásokat, akár 1 évig – erre biztosan nem lesz szükség. A SpaTrend masszázsmedencéinek tiszta vizéért a FreshWater® Sóbontó Rendszer használatával tehetjük a legtöbbet. Csupán egy titán patront kell behelyezni, majd 10 naponta egy tesztcsíkkal ellenőrizhetjük a víz minőségét, illetve a kezelőpanelen beállíthatjuk a vegyszerszintet. Kevesebb adalékanyaggal és vegyszerrel a víz tovább tiszta marad, elég évente egyszer feltölteni.

A víztisztítás másik fontos szereplője, az AquaFinesse, a biofilm eltávolításának módszerével működik. Összetételéből adódóan felbontja a baktériumok nyálkás, síkos védőrétegét és védtelenné teszi azokat a fertőtlenítőszerekkel szemben. Így a víz kb. 80%-kal kevesebb klór használatával karbantartható.

Fontos a jakuzzi vízszűrőjének rendszeres, gyakori használat mellett akár heti tisztítása is.

A rendszeres víztesztelés elengedhetetlen a masszázsmedence vízminőségének monitorozásához. Használhatunk vízteszt csíkokat vagy digitális víztesztert, hogy ellenőrizzük a pH-t és más fontos paramétereket.

A masszázsmedence használatakor érdemes néhány fontos szabályt betartani, illetve szokásainkat is ennek megfelelően alakítani. Az egyik ilyen, hogy mielőtt a vízbe lépünk, mindig zuhanyozzunk, távolítsuk el a bőrünkről a szennyeződéseket. Ne használjunk testápolót, naptejet a jakuzziban, mert ezek leoldódva a bőrünkről nem tesznek jót a vízminőségnek. Ugyanez a helyzet a sminkkel, hajzselével is.

A thermotető nem csak a vízhőmérsékletre van pozitív hatással, de a víz tisztaságának megőrzésében is oroszlánszerepet játszik. A teraszon, kertben álló jakuzziba a falevelektől a szomjas rovarokig szinte minden belepotyoghat. Használaton kívül mindig helyezzük fel a thermotetőt, ezzel is megelőzve a víz elszennyeződését.