Mennyi időt vesz igénybe a masszázsmedence karbantartása?

A vásárlók egyik legnagyobb félelme a masszázsmedence vásárláskor nem a biztonságos használat, hanem a karbantartással járó kellemetlenségek. Milyen gyakran kell megejteni? Mennyire bonyolult? Milyen szereket érdemes használni? És úgy általában, nem több vele a baj, mint a haszon?


A masszázsmedence tisztán tartása valóban kulcsfontosságú, de ugyanakkor könnyű is megtenni. Nem kell órákat méricskélni a víz kémiai összetételét vagy pipettával méregetni az adalékanyagokat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a tulajdonosok mindössze heti 2-5 percet töltenek a medence karbantartásával, ami alig több, mint egy alapos fogmosásra szánt idő.

Ehhez persze fontos a megfelelő készítmények kiválasztása, amelyek elvégzik helyettünk a munka nagy részét, hogy a víz mindig tiszta, friss és kellemes illatú legyen. A környezet- és bőrbarát AquaFinesse család használatával tényleg elég heti 5 perc a tiszta vízhez.

Egy kiváló szűrő- és tisztítórendszerrel felszerelt modern jakuzzinak ennyi is elég, hogy mindig öröm legyen beleülni.

A heti víztisztítás mellett érdemes havonta 10 percet rászánni a szűrőtisztításra is. Szerencsére az AquaFinesse szűrőtisztító tablettákat bátran magukra lehet hagyni, míg tisztára pucolják a szűrőt, nem kell mellettük állni és szurkolni az eredményért.

Emellett nem felejtkezhetünk el a rendszeres vízcseréről sem, hiszen a leggondosabb tisztítás mellett is kimerül egyszer a víz. Hogy ez mikor következik be, az nagyban függ a medencétől is. A sóbontó rendszerrel is felszerelt Caldera Spa jakuzziknál például az évenkénti egyszeri vízcsere is elég lehet, míg a kevésbé modern gépeknél a negyed évenkénti vízcsere az ideális. Érdemes tehát ezt is figyelembe véve választani egy új medence vásárlása esetén.