Miért válasszon körültekintően thermotetőt jakuzzijára?

Abban minden masszázsmedence tulajdonos egyetért, hogy a jakuzzi tető fontos, sőt nélkülözhetetlen kiegészítő. De sokan úgy gondolják, hogy a tető egyetlen „dolga”, hogy megóvja a masszázsmedence vizét attól, hogy levelek, apró gallyak, por és bogarak kerüljenek bele, emiatt elég egy egyszerű, akár házilag barkácsolt fedél is. Az a rossz hírünk, hogy ők sajnos tévednek. Mutatjuk, hogy miért elengedhetetlen egy jól záródó thermotető. 


  • Biztonság: Az első és legfontosabb szempont természetesen a biztonság. Egy nem megfelelően záródó, vagy biztonsági zárral nem rendelkező jakuzzi tetőt egy leleményes ovis pár perc alatt kinyit, ezáltal nagy veszélynek tesszük ki gyermekeinket. A Hot Spring és Caldera masszázsmedencék minden modelljéhez tökéletesen illeszkedő thermotető rendelhető, melyek ASTM F1346-91 szabványnak megfelelő gyermek biztonsági zárral rendelkeznek, így családtagjai és házi kedvencei tökéletesen biztonságban lehetnek. 
  • Hőmegtartás: Egy jól záródó jakuzzi tető segít megtartani a víz hőmérsékletét, csökkentve a fűtési költségeket. A tető segít megelőzni a hőveszteséget és védi a jakuzzit az időjárási elemektől (pl. hideg szél vagy eső), amelyek hatással lehetnek a víz hőmérsékletére. Egy nem megfelelően záródó vagy vékony anyagból gyártott jakuzzitető használata mellett gyorsan az egekbe szökhet villanyszámlája. Egy minőségi thermotető ugyan nem filléres tétel, de pár hónapon belül garantáltan visszahozza az árát.

  • Tisztaság: A tető megakadályozza a levelek, a faágak, a por és más szennyeződések bejutását a jakuzzi vízébe. Ez csökkenti a víz tisztításának és karbantartásának szükségességét. Egy nem tökéletesen záródó thermotető nem akadályozza meg a rovarok, bogarak és különböző szennyeződések medencevízbe jutását, hiszen már egy fél milliméternyi nyílás is elég egy fülbemászónak vagy poloskának ahhoz, hogy csatlakozzon a medence-partihoz!
  • Tartósság: Gondoljon csak az idei nyárra: vihar, zuhogó eső, erős szél és ragyogó napsütés váltotta egymást. A thermotető védi a jakuzzit a napfénytől, az esőtől és az egyéb időjárási elemektől, amelyek hosszú távon károsíthatják a jakuzzi burkolatát és berendezéseit. Ez meghosszabbítja a jakuzzi élettartamát és csökkenti a karbantartási költségeket - például kevesebb időt és pénz kell felületkezelő szerekre és a burkolat tisztítására fordítania.

Ha szeretné, hogy masszázsmedencéje hosszú évekig szolgálja Ön és családja testi-lelki egészségét, akkor nincs más dolga, mint használni a thermotetőt. A nyitás és zárás olykor nehézkes folyamatát segítheti egy tetőemelő beépítésével, amit a család fiatalabbjai is könnyen tudnak majd használni!