Milyen az arcformád? Megmondjuk, milyen szakáll illik hozzád?

  • írta:
  • 2014.11.26

Az év legmenőbb arcszőrzete egyértelműen a dús, hosszú szakáll, mely az állak felé haladva egyre hosszabb. Ám ez nem mindenkinek áll jól.


Az év legmenőbb arcszőrzete egyértelműen a dús, hosszú szakáll, mely az állak felé haladva egyre hosszabb. Ám ez nem mindenkinek áll jól.

Idén újra a favágó stílus a trendi. Talán 5-6 évvel ezelőtt jelent meg egy új faj a földön: a metroszexuális férfiak után megtanultuk, milyenek a lumberszexuálisok. A kifejezés a lumberjack, azaz a favágó szóból ered, és olyan férfiakra utal, akik stílusosan öltözködnek, ám ápolt megjelenésüket hosszú, férfias szakállal egészítik ki. Ez a trend idén új erőre kapott és oldalt rövidre vágott hajjal a legnépszerűbb, mely még inkább kihangsúlyozza az áll felé egyre hosszabbodó szakállt. A mérete miatt végeredményben minden fejtípushoz elfogadhatóan áll, de legjobban a szögletes és az ovális arcéleken mutat. És csak akkor ajánlott, ha rendszeresen ápolod, fésülőd, nyírod és olajokkal is táplálod.

Ha egyszerűbbre vágysz, fejformádhoz válassz stílust:

Nyújtott arc

Az ilyen formához általában férfias vonalak tartoznak. Az áll és állkapocs csontja is jól látható, ezért ezeket nem érdemes eltakarnod. Ha ilyen a fejformád, akkor a délutáni borosta áll neked a legjobban.

Fordított háromszög

A túl csúcsos állat azzal tudod leginkább ellensúlyozni, ha teljes szakállat viselsz, mely lehet mindenhol egyforma hosszú, de ha van időd vele pepecselni, akkor oldalt egy kicsit hosszabbra, az áll környékén kicsit rövidebbre vághatod.

Kerek fej

Pár optikai trükkel markáns vonalakat kreálhatsz az arcodra. A legjobb, ha kecske- vagy körszakállal kihangsúlyozod az állad, melyet kiegészíthetsz azzal is, hogy az állcsontod mentén meghagyod a borostádat. A legügyesebb ebben a kategóriában Leonardo DiCaprio, aki egész jól alakítja át kisfiús arcát.

Szögletes vonások

Nincs mit kihangsúlyozni. Ha ilyen az arcod, szerencsés genetikával áldottak meg az égiek. A legjobb a rövid, teljes szakáll áll.

Ovális arcél

Talán ehhez passzol leginkább az idei év slágere, a hosszú szakáll, mely az áll alatt hosszú, a pajesz felé haladva pedig egyre rövidebb. De ez az a forma, melyhez bármit ki lehet próbálni – ez is elég szerencsés adottság.

Címkék: