Tönkreteszi a megjelenésedet a rossz zokni?

  • írta:
  • 2014.12.20

Nincs sok divatszabály, ami a zoknikat illeti, de ha nem tartod be őket, akkor úgy fogsz kinézni, mint egy kelet-német futballista a nyolcvanas évekből.


Nincs sok divatszabály, ami a zoknikat illeti, de ha nem tartod be őket, akkor úgy fogsz kinézni, mint egy kelet-német futballista a nyolcvanas évekből.

Fehér zokni sporthoz

Semmilyen más öltözékhez nem választhatsz hófehér zokni, csak a sportfelszereléshez. Sőt, ha az etikett szabályokat követed, akkor izzasztó tevékenységekhez nem is vehetsz fel mást. A fekete még megengedett, de a fehér sokkal jobb az edzőteremben. A fekete zokni elsősorban farmerhez ajánlott.

Öltönyhöz illő

Ha már elegánsan öltözöl fel, akkor a zokninak is kifogástalan minőségűnek kell lennie. Nem véletlenül vékonyabbak az öltönyzoknik, és az sem csak anyagspórolás, hogy a gumis részük kevésbé feltűnő. Jobban mutatnak és könnyebb velük belebújni a cipőbe. Ahogy leülsz, a nadrág szára feljebb csúszik és kilátszik a bokád, ezért a figyelem óhatatlanul a lábadra terelődik. Hidd el, nem szeretnéd, ha egy tárgyalás során a beszélgetőpartnered azon tűnődne, hogy vajon miért viselsz sportzoknit.

A nadrág a színadó

Nem a cipőhöz, hanem a nadrághoz kell igazítani a zokni színét. Feketéhez fekete, barnához barna, és így tovább. A legjobb, ha egyezik az árnyalat is, ám ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor válassz sötétebb árnyalatot a nadrágnál.

Ne tekergesd

Tilos fel- és lehajtani, lecsavarni a szárát vagy levágni a szorítást, ne próbáld átalakítani a zoknit az öltözékhez. Rövidnadrághoz csak titokzokni passzol, melyet szinte teljesen elrejt a cipő.

Félévente három

Elég komoly igénybevételnek vannak kitéve ezek a ruhadarabok, ezért érdemes minimum félévente három új párat vásárolni, főleg olyan alkalmakra, ahol elegánsan kell megjelenned. Otthonra, ahol senki sem lát, elmegy a kicsit kopott, már-már lukas zokni is.

Nem csak női szeszély

Azok a nők, akik kiakadnak azon, hogy partnerük zokniban bújik ágyba, teljes joggal panaszkodnak. Zokniban aludni olyan, mint kalapban úszni: kényelmetlen, ostobán néz ki és semmi értelme.

Címkék: