Őrizd egészségedet és fittségedet jakuzzival

A masszázmedence a luxus kikapcsolódás szinonimája, pedig nem csak pihenésre és relaxálásra használható. Egyre többen veszik egészségügyi megfontolásból! Egyrészt rendkívüli módon csökkenti a stressz káros hatásait, másrészt jobb alvást, az izomsérülések gyorsabb regenerációját valamint a szív-és érrendszer erősítését teszi lehetővé. Sőt, a magas vérnyomás kezelésében, az általános fittség növelésében és az anyagcsere normalizálásában is szép eredményeket tud felmutatni!


A masszázsmedencék pozitívumainak hosszú listája a jakuzzik kettős hatására vezethető vissza: a meleg vizes terápiára és a masszázsra. Ezek együttesen fizikai és mentális síkon is hozzájárulnak az egészségesebb, tudatosabb és kiegyensúlyozottabb élethez. A teljes testes vízbe merülés legalább annyira jótékony hatással van az izmokra és ízületekre, mint a szívre. A meleg víz segít a méregtelenítésben, tágítja az ereket és a pórusokat és ezáltal csökkenti a vérnyomást is. A masszázs pedig oldja a stresszt, az izomgörcsöket és javítja a keringést.

Bár egészségmegőrzésre és betegség megelőzésre is kiváló eszköz a jakuzzi, még pozitívumai mellett sem érdemes gyógyszerek vagy orvos kiváltására használni. Meglévő orvosi panaszok esetén mindenképpen kérd ki szakorvos véleményét a rendszeres jakuzzizásról, hiszen lehetnek olyan esetek, amikor a tartós meleg vízben tartózkodás ellenjavallt, míg más esetekben kifejezetten ajánlott. Egy tanulmány szerint (International Journal of Preventive Medicine) ilyen például a kezdődő magas vérnyomás. Az ezt tapasztaló tesztalanyok heti három hidromasszázs kezelés kaptak és értékeik nemcsak javultak, de a javulása mértéke nagyobb volt, mint a relaxáló környezetben, de masszázs nélkül pihenő alanyoké. Ez a hatás pedig még a jakuzzizást követő 72 órában is mérhető volt.

2013-ban publikált másik tanulmány (Blood Pressure Monitoring) szerint a meleg vízben végzett masszázs, jóga vagy aerobik csökkentette az enyhén vagy közepesen megemelkedett vérnyomást és enyhítette a szív-és érrendszer terhelését a mozgást követő 24 órában.

A krónikus magas vérnyomásos betegnek sem kell lemondaniuk a jakuzzik áldásos hatására egy 2003-as tanulmány szerint. A Saskatchewani Egyetem kardiovaszkuláris rizikócsökkentéssel foglalkozó csapata egy kiterjedt kísérletben vizsgálta, hogy mennyire biztonságos és áldásos egy 10 perces pezsgőfürdő a magas vérnyomásban szenvedőknek.

Az eredmények azt mutatták, hogy ezen idő alatt teljesen biztonságos a meleg vizes masszázs élvezete a hipertóniás betegnek is, akiknek vérnyomása normális mértékben még csökken is. Viszont ügyelniük kell a hideg-meleg gyors változására, ezért mindenképpen egyeztetni kell az orvossal a rendszeres jakuzzi használat előtt.

Ha tehát szeretnél tenni az egészségedért, erősítenéd szervezeted és még a kellemes masszázst is beiktatnád az életedbe, akkor érdemes elgondolkodni egy masszázsmedence beszerzésén, ami évekig gondosodhat a te és családod egészségéről! A puha falú Softub jakuzziban a legkisebbek is örömmel pancsolnak majd, míg te élvezed a hidromasszázst. A FreeFlow strapabíró kialakítása a legvadabb bulikat és mindennapos használatos is remekül állja, míg a HotSpring és Caldera Spas masszázsmedencék különleges befúvóikkal és elegáns megjelenésükkel hódítanak!

Bármilyen jakuzzit is keresel, a SpaTrend prémium masszázsmedencéi között érdemes kutatnod! Nézd meg és próbáld ki a kínálatot személyesen valamelyik bemutatóteremben, és a saját bőrödön érezheted a profi jakuzzik egészségmegőrző erejét!