Takaró ponyvával óvjuk kerti bútoraink szépségét

A minőségi kerti bútorok egész évben hű társaink maradnak, hiszen manapság a teraszt nem csak a meleg hónapokban használjuk. Mégis, a téli időszak bőven tartogat zord napokat, amikor valószínűleg az orrunkat sem dugjuk ki a fűtött lakásból. Mi lesz ilyenkor a kerti bútorokkal?


Amikor kiválasztjuk kültéri bútorainkat, majd azok elfoglalják méltó helyüket a teraszon, gondoljunk arra, hogy lesznek hetek, de akár hónapok is, amikor nem használjuk a kényelmes kerti kanapét, a tágas étkezőasztalt. Hacsak nincs jókora garázsunk, pincénk vagy kerti tárolónk, a kanapék, karosszékek, asztalok kint maradnak a szabadban. Hiába fedett a teraszunk, a szeles, csapadékos időben bőven kapja majd az égi áldást havas és ónos eső, vagy hó formájában. Amint fagypont alá esik a hőmérséklet, a nedvesség belefagy a bútorok réseibe, felületeire. Igaz, hogy az innovatív anyagokból készült, prémium minőségű kültéri bútorok tartósan ellenállnak az időjárási viszontagságoknak, de tudjuk, hogy a szél és az eső még a sziklákat sem kíméli. Jobb tehát megelőzni a bajt. Az eső és a fagy okozta károk elkerülhetők a takaró ponyva használatával.

A tavaszi és az őszi időjárás is lehet csapadékos, igaz, ekkor legalább a fagyástól nem kell tartanunk. Az esővíz és a nedvesség könnyen beszivároghat a bútorok illesztéseibe, vagy réseibe, ami hosszú távon roncsolja az anyagot. Ha előreláthatólag hosszabb ideig használaton kívül lesznek a bútorok, vegyük elő a takaró ponyvát.

Nyáron a kerti bútorokat gyakran éri por, különösen a városokban, valamint a felületükön tartósan megülhetnek a különféle allergizáló pollenek. A takaró ponyva megakadályozza ezeknek az anyagoknak a lerakódását, megkönnyítve a tisztán tartást és hozzájárulva a bútorok hosszabb élettartamához, valamint a kellemetlen allergiás tünetek csökkentéséhez.

A prémium minőségű kerti bútorokhoz minden esetben tartozik a bútorok méretére, formájára szabott, ugyancsak minőségi takaró ponyva. A ponyva használatakor mindig ügyeljünk arra, hogy tökéletesen fedje a bútort. Ha jól illesztjük a bútorokra, nem fújja le a szél, nem folyik alá a csapadék. A ponyva anyaga rendkívül ellenálló, speciális víztaszító textil, melyben sem a fagy, sem az UV-sugárzás, sem a szél nem tesz kárt, viszont lélegző anyag, így nem kell tartanunk a penészképződéstől sem.

Még takaró ponyvával együtt is azt tanácsoljuk, ha lehetséges, télen tároljuk a kerti bútorokat fedett helyen. Időnként ellenőrizzük a takaró ponyvát, és ha szükséges, tisztítsuk meg.