Gyerekparadicsom a jakuzziban

A masszázsmedence, a lazító vagy élénkítő hidromasszázs nem csak szórakoztató élményeket tartogat a gyerekek számára, hanem – a felnőttekhez hasonlóan – a testi-lelki jóllétükre is pozitív hatást gyakorol. A felhőtlen használathoz azonban már idejekorán fontos megtanulni bizonyos szabályokat, illetve a “jakuzzi etikettet”.


A nagyobbacska gyerkőcök, kiskamaszok a masszázsmedencét igazi kaland helyszínnek tekintik, kifogyhatatlan energiával vetik magukat a pezsegtető habokba. Azt gondolnánk, ők már tudnak vigyázni magukra, de ez a korosztály vakmerőségben felülmúlhatatlan. Még a 10-13 éves tiniknek se engedjük, hogy teljesen felügyelet nélkül használják a jakuzzit. A mélyebb fekvőhelyeken könnyű elmerülni, megcsúszni, nem árt a felnőtt segítség, ha esetleg baj van. Szoktassuk hozzá őket, hogy a masszázsmedence nem úszómedence, a sűrű ki-be mászkálás kellemetlen lehet a többieknek, ráadásul a gyerekek meg is fázhatnak.

Emlékezetes lehet egy szülinapi zsúr, melynek része a jakuzzi használat a kis barátokkal együtt, ám fontos, hogy a gyerekek ne vigyenek ételt a medencébe. Sem a morzsák, sem a lepottyanó ételdarabok nem tesznek jót a medence vizének, szélsőséges esetben a keringető rendszerbe jutva károsíthatják is azt. A kifogástalan vízminőség érdekében ugyancsak kerülendő a különféle üdítők, fagylalt, jégkrém fogyasztása a vízben. Ezeket az alapszabályokat időben elsajátítva és be is tartva, a gyerekek élvezettel használhatják a család masszázsmedencéjét.

A kellemesen meleg víz és a masszázs terápiás hatása a gyerekeket is elvarázsolja és segítheti őket az ellazulásban, a mindennapi stressz és iskolai kötelezettségek után. Sok gyerek küzd szorongással, számukra az egyik leginkább megnyugtató közeget kínálja a jakuzzi. A csökkenő feszültség javítja az alvás minőségét és segít az alvásproblémákkal küzdő gyerekeknek. A lazítás, relaxálás technikáját legjobb már gyerekkorban elsajátítani, ebben nagyon sokat segít a masszázsmedence rutinszerű használata.

Az enyhe hidromasszázs lazítja és regenerálja az izmokat, javítja a gyerekek izmainak rugalmasságát. Ez különösen előnyös lehet az intenzíven sportoló, rendszeres testmozgásban résztvevő csemetéknek.

Egy közös családi jakuzzizás erősíti a szülők és gyerekek közötti kötődést, bizalmat. Ilyen alkalmakkor a kiskamaszok szívesen megnyílnak, az egyre zárkózottabbnak tűnő fiúk, lányok hirtelen beavatják a szülőket a maguk zárt világába. Ha rendszeresen beiktatjuk ezt a családi programot, megadhatjuk gyermekeinknek az őket megillető figyelmet.