Vízben végzett kerékpározás - A vízi edzés, amit ki kell próbálnia

Ha újszerű, innovatív edzésre vágyik, a víz alatti biciklizéssel új távlatok nyílnak Ön előtt. Egyszerű edzőeszközökkel otthon is jó edzést lehet végezni. A súlyzózás, a futópadon való futás és a szobakerékpározás mind megszokott, mindenki számára elérhető lehetőségek – de pontosan mióta is porosodnak ezek a gépek és súlyzók a sarokban? Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy egy kis víz hozzáadásával könnyedén feldobhatja otthoni edzéseit azáltal, hogy megismerteti testét a vízben végzett mozgással!


Bármely nagyobb méretű medencében végezhet vízi edzéseket, és néhány speciális kiegészítővel a medencét a tökéletes "fitneszteremmé" varázsolhatja. Ha például nagy rajongója szobakerékpározásnak, akkor biztosan imádni fogja a víziben végzett kerékpározást - az új és továbbfejlesztett változatot.

A vízi testmozgás éppolyan jótékony hatással bír, mint a mindennapi, hagyományos testmozgás, de a víz közegében végzett mozgás új kihívásokkal színesíti edzéseit.

A víz 360 fokos ellenállást biztosít, nagyobb kihívást jelentő edzést biztosít, segít az állóképessége fejlesztésében. Új módon dolgoztatja meg az izmait, mégis sokkal kellemesebb, könnyedebb érzés! A víz felhajtóereje megtámasztja az ízületeit és csökkenti a rájuk nehezedő terhelést. Ezáltal teljes testet átfogó edzésben lehet része, mely minimalizálja az esetlegesen bekövetkező sérülések lehetőségét. A medencét az edzés minden fázisában használhatja. A bemelegítő és a levezető nyújtások egyaránt könnyebbek egy medencében, és persze a medence remek helyszínt biztosít egy kardió edzéshez is.

A VÍZBEN VÉGZETT KERÉKPÁROZÁS ELŐNYEI

A víz ellenállása - és az Endless Pools ellenáramoltatós medence esetében az áramlás -- növeli az edzés hatékonyságát. A lábak kerékpározó mozgása a vízben önmagában is edzés, de a vízi kerékpározás ezeknek a gyakorlatoknak egy hatékonyabb változata. A vízben végzett biciklizés  kardió edzés, ami javítja a vérkeringést és a hangulatára is jótékony hatással van, miközben nem kevés kalóriát éget el. A többi kardió edzéshez hasonlóan javítja az állóképességét és csökkenti a stresszt. A vízben végzett kerékpáros intervall edzés legalább olyan hatékony, mint egy kemény spinning edzés. A vízi kerékpározásnál azonban maga határozhatja meg az Ön számára kellemes tempót. Ez különbözteti meg sok más edzéstípustól. Nem feltétlenül van szükség nagy intenzitású edzésre ahhoz, hogy élvezhesse a sportolás pozitív hatásait, bár a vízi alatti biciklizés természetesen lehet kemény és erőt próbáló is - Ön dönt, hogy éppen milyen edzésre van szükséges testének-lelkének. 

Az Endless Pools Aquabike terméke, ahogy a neve is mutatja, lényegében egy szobabicikli, csak éppen vízi használatra lett kialakítva. A vízi kerékpározás során a vízben végzi a kerékpározó mozgást, miközben a feje és a törzse egy része a felszín felett marad. Aquabike kerékpárunkkal remek edzést végezhet otthonában! Állítsa be a medence vizének hőmérsékletét az Ön igényei szerint, és kezdjen el tekerni! Az ellenállás és a megtámasztás mellett a vízben végzett testmozgás segít, hogy elkerülje a túlzott kimelegedést is. Ettől függetlenül ne felejtsen el inni edzés közben és utána - csak azért, mert a medencében van, még nem jelenti azt, hogy hidratált is! A vízben is ugyanúgy izzadunk, csak nem vesszük észre. Az Aquabike meglehetősen könnyű, mindössze 9,5 kg, és könnyen kiemelhető a medencéből, ha végzett! A vízben rendkívül stabil, és akár egy 180 cm magas, 330 kg-os személy is kényelmesen használhatja. A váz alumíniumból készült, állítható lábakkal, kormánnyal és üléssel.

A vízben végzett biciklizés nagyszerű módja annak, hogy belekóstoljon a vízi testmozgásba. Ha szeretne jobban megismerkedni az Endless Pools termékeivel, akkor látogasson el a SpaTrend ürömi bemutatótermébe, ahol előzetes egyeztetés után ki is próbálhatja a vízben végzett edzést.