Vízkezelő adalékanyag, amivel a felfújható medencékben is tiszta marad a víz

A felfújható medencék víztisztítása sok esetben nem, vagy csak nehézkesen megoldható, ami hamar zavarosodó vízhez, csúszós medence falakhoz és gyakori vízcseréhez vezetnek. Ha szeretnéd te is sokáig megőrizni a víz tisztaságát és frissességét a felfújható medencédben, anélkül, hogy túlzott klóradagolással sokkolnád a vizet, akkor válaszd az AquaFinesse adalékanyagot, ami megbízható megoldást kínál erre a problémára!


Az AquaFinesse egy holland cég, ami vízkezelő adalékanyagok gyártásával foglalkozik. Környezet- és bőrbarát készítményük segít a vizet hosszú ideig tisztán tartani, amihez csak elenyésző mennyiségű klórra van szükség. Olyan kevésre, hogy a víz tapintása selymes marad és nem kell a klór szúrós szagával vagy irritáló hatásával foglalkoznod. A legkisebbek számára is biztonságos víz friss illata és tisztasága sokáig megmarad, ha pedig megfelelő időközönként ismétled a kezelőanyag adagolását, akkor a medence vizét elég 1-2 havonta cserélni, még vízforgató rendszer nélküli medencéknél is.

Az adalékanyag sikeressége a vizet szennyező organizmusok működésének tanulmányozásán alapul. A kutatók megfigyelték, hogy a vízben elszaporodó baktériumokat egy erős védőréteg veszi körbe, amiben még a klór is csak nagy mennyiségben tud kárt okozni. Ez a biofilm, ami megkapaszkodik a medence falakon, az aljzaton. Síkos tapintását és zöldes elszíneződését könnyű észrevenni. Az AquaFinesse kutatói ezt a biofilmet vették célba, és ahelyett, hogy a gyakori irritációt okozó klór mennyiségét növelték volna, más módot kerestek a biofilm meggyengítésére. Ez az AquaFinesse adalékanyag, ami képes lebontani a baktérium védőbástyáját és így már egy minimális klór is hatalmas pusztítást végez a baktériumok között.

A vízbe kerülő por, növényi, állati hulladék és a testről leoldódó olajos szennyeződések kiváló táptalajai a baktériumoknak, amelyek először csak enyhe problémákat, később azonban már zöldülő és büdösödő vizet eredményeznek. Ekkor már gyakran nem is elég egy gyors vízcsere, mert a falakra letapadt biofilmet is le kell sikálni, hogy ne fertőzze vissza a friss vizet.

A gyakori vízcserét és a medence takarítást is megúszhatod tehát az AquaFinesse adalékanyagával, ami nem hagyja a vizet bekoszolódni. Az adagolás nagyon egyszerű. Csak a vízhez kell adni a medence méretének megfelelő folyadékot és granulátumot, elkeverni és a már indulhat is a fürdőzés.

Az AquaFinesse jakuzzikhoz, medencékhez és felfújható medencékhez is gyárt vízkezelő készítményeket, szűrőtisztító tablettákat és a csőrendszer megtisztítását is rá bízhatod. Ha szeretnél többet megtudni erről az okos, hatékony és nagyon egyszerű készítményről, akkor kattints ide vagy látogass ki május 5-14 között a SpaTrend Expóra, ahol szakértők válaszolják meg minden kültéri pihenéssel kapcsolatos kérdésedet!