- írta: Peitli Csilla
Caesar saláta
- írta: Spatrend Online
- 2013.06.25
elkészítés:A fokhagymát összezúzom, elkeverem az olajjal és sóval, összeforgatom a kenyérkockákkal. Előmelegített sütőben megpirítom az egészet aranysárgára. A Worcestershire-szószt, citromlevet, zúzott fokhagymát, szardellapasztát, kapribogyót, mustárt egy tálban összekeverem, sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. A lágyra főzött tojást (max. 1 perc) simára keverem a mártással, lassan, állandó keverés mellett hozzácsorgatom az olajat. A megmosott salátát apróra tépem, salátástálba teszem, ráöntöm az öntet felét. Összekeverem, hozzáadom a pirított kenyérkockákat, a parmezánt és az öntet másik felét, összekeverem.bevásárlólista:4 gerezd fokhagyma3 evőkanál olívaolaj2 nagy szelet 1 centis kockákra vágott kenyér1 tojás1 teáskanál Worcestershire-szósz3 evőkanál citromléfokhagyma1,5 teáskanál szardellapaszta1 teáskanál kapribogyó1 teáskanál dijoni mustár1 dl extraszűz olívaolaj 5 dkg reszelt parmezán sajtsóbors2 közepes fej jégsalátahozzá videórecept:Miele Főzőiskola
elkészítés:
A fokhagymát összezúzom, elkeverem az olajjal és sóval, összeforgatom a kenyérkockákkal. Előmelegített sütőben megpirítom az egészet aranysárgára. A Worcestershire-szószt, citromlevet, zúzott fokhagymát, szardellapasztát, kapribogyót, mustárt egy tálban összekeverem, sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. A lágyra főzött tojást (max. 1 perc) simára keverem a mártással, lassan, állandó keverés mellett hozzácsorgatom az olajat. A megmosott salátát apróra tépem, salátástálba teszem, ráöntöm az öntet felét. Összekeverem, hozzáadom a pirított kenyérkockákat, a parmezánt és az öntet másik felét, összekeverem.
bevásárlólista:
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 nagy szelet 1 centis kockákra vágott kenyér
1 tojás
1 teáskanál Worcestershire-szósz
3 evőkanál citromlé
fokhagyma
1,5 teáskanál szardellapaszta
1 teáskanál kapribogyó
1 teáskanál dijoni mustár
1 dl extraszűz olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
só
bors
2 közepes fej jégsaláta
hozzá videórecept: