- írta: Vezse Roland
Egyszerűen friss: Grillezett mozzarella baconbe tekerve
- írta: Mező Dóra
- 2017.03.28
Ha igazán könnyed harapnivalóra vágyik, ami előételként is megállja a helyét, míg a grillparti nagyobb fogásai elkészülnek, ezzel a mindössze néhány perces összeállítással mindenkit lenyűgöz majd!
Ha igazán könnyed harapnivalóra vágyik, ami előételként is megállja a helyét, míg a grillparti nagyobb fogásai elkészülnek, ezzel a mindössze néhány perces összeállítással mindenkit lenyűgöz majd!
Az 50 kg-os sajtot szeleteljük négyfelé, ügyelve arra, hogy nagyjából ugyanakkorák legyenek a darabok. A 10 dkg bacont osszuk el úgy, hogy mindegyik mozzarella cikkelyt tökéletesen körbe tekerhessük a szalonnával. A sajtot felhevített, olajozott grillen sütjük, mindössze néhány perc erejéig. Kiegészítésként remek lehet egy gazdag, joghurtos saláta: ehhez 1 közepes fej jégsalátára, 175 ml görög joghurtra, 1-2 gerezd fokhagymára, illetve sóra és borsra lesz szükségünk. A fokhagymát törjük át, majd keverjük a joghurthoz, fűszerezzük ízlés szerint, szeleteljük bele a salátát.
Ha az amatőr grillezésnél többre vágyik, és egy minden ízében professzionális sütőt szeretne, böngésszen a Spatrend oldalán, vagy kérjen személyesen tanácsot a Broil King szakértőitől!